Sari la conținut

Șefii Parlamentului nu vor anchetă asupra votului la moţiunea de cenzură

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins punerea pe ordinea de zi a cererii PNL, USR și PMP de a fi înființată o comisie parlamentară de anchetă cu privire la votul de la moţiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul Grindeanu.

170614_CONFERINTA_DRAGNEA_TARICEANU_02_INQUAM_Photos_George_Calin

Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Cererea de constituire a comisiei parlamentare de anchetă a fost semnată de parlamentari de la PNL, USR şi PMP. Opoziția susţine că, potrivit înregistrărilor video, ar fi votat, la moțiunea de cenzură depusă de PSD și ALDE împotriva propriului Guvern, 249 de parlamentari, dar în urne au fost găsite 251 de bile.

„Considerăm că este normală o clarificare a ceea ce s-a întâmplat, cum e posibil acel vot care a dus la căderea unui Guvern şi la învestirea unui alt Guvern şi, de asemenea, să vedem ce se poate face ca astfel de situații sã nu se mai repete. Nu cred cã imaginea Parlamentului are de câştigat menţinând această stare de dubiu dacă s-a furat sau nu s-a furat la vot chiar în plenul reunit al Parlamentului sub zeci de camere de luat vederi”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu.

„Din pãcate, au tras de timp şi au tergiversat discutarea şi apoi punerea în discuţie în plenul reunit a constituirii acestei comisii de anchetã pentru care am strâns şi numărul necesar de semnături, 120, din partea grupurilor parlamentare USR, PNL şi PMP”, a mai spus el.

Birourile Permanente Reunite au mai decis, miercuri, să transmită Curții Constituționale o propunere de respingere a sesizării depuse de ex-premierul Sorin Grindeanu, în care fostul prim-ministru PSD a atacat votul la vedere exprimat la moțiunea de cenzură.

Pe aceeași temă