Șeful PSD, reacție la anunțul făcut de guvern: Desființarea Secției speciale e „revoltătoare”

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Reacție rapidă a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, după ce în ședința de Guvern de vineri seara a fost prezentat un memorandum pentru desființarea Secției Speciale pentru investigarea magistraților.

Este revoltătoare, în contextul actual, când zi de zi vedem ticăloșiile și abuzurile din justiție, chiar și o discuție despre desființarea Secției speciale. Cazul Țăndărei, vă spune ceva, domnule Orban? Dar Cazul Rompetrol? Dar Cazul Hidra, al mafiei fierului vechi?”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Poporul român s-a pronunțat prin referendum ca legile privind justiția să nu mai fie modificate prin OUG-uri. Orice dezbatere pe această temă trebuie să aibă loc doar în Parlament și prin consultarea asociațiilor de magistrați și a tuturor instituțiilor interesate (CSM, parchete, instanțe) pentru că independența magistraților este vitală pentru o justiție corectă”, a mai scris Ciolacu.

Declarația sa vine după ce Guvernul a anunțat, în ședința de vineri seara, primii pași pentru desființarea Secției speciale pentru investigarea magistraților.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a modificat memorandumul inițial, dezbătut în ședința din 6 decembrie, cu privire la Secția specială. Dacă în forma inițială ministrul Cătălin Predoiu propunea „desființarea SIIJ ori, după caz, regândirea radicală a modului de funcționare și organizare a secției”, în varianta actuală, singura soluție agreată este cea a desființării.

Premierul Ludovic Orban a spus că propunerea făcută de ministrul Justiției Cătălin Predoiu, prin memorandumul care recomandă soluția desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), este una corectă. Măsură se află și în programul de guvernare, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri