Sari la conținut

Senator USR: MCV nu mai trebuie aplicat României. Reacția formațiunii

Senatorul USR George Dircă a spus, în cadrul unei dezbateri a Parlamentului European, că MCV nu mai trebuie aplicat României, deoarece ţara noastră şi-a îndeplinit „cu prisosinţă” toate responsabilităţile. Uniunea Salvaţi România a transmis printr-un comunicat de presă că senatorul a avut o „exprimare neinspirată”, iar formaţiunea susţine în continuare aplicarea MCV, potrivit News.ro.

george dirca usr crop fb

Foto: Facebook/ / George Edward Dircă

Doresc să reamintesc că Romania şi-a îndeplinit cu prisosinţă toate punctele impuse prin acest Mecanism de Cooperare şi Verificare, astfel că în acest moment acest mecanism nu mai trebuie aplicat asupra ţării noastre”, a spus Dircă, într-o dezbatere organizată de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne a Parlamentului European.

USR a transmis ulterior un comunicat de presă, în care afirmă că senatorul a avut o „exprimare neinspirată”, care nu reflectă punctul de vedere al formaţiunii.

Fără îndoială, România trebuie să ajungă în etapa în care acest mecanism nu va mai fi necesar. Ceea ce s-a întâmplat însă în acest an şi modul în care a înţeles guvernarea coaliţiei PSD – ALDE să se raporteze la justiţie, atât prin adoptarea OUG 13 cât şi prin toate încercările din Parlament de a slăbi legislaţia penală în privinţa faptelor de corupţie, confirmă convingerea că pentru momentul actual independenţa actului de justiţie în România nu este un proces iereversibil iar necesitatea MCV este încă foarte actuală”, se arată în comunicatul USR.