Sociolog: Cel mai popular om al puterii pierde prezidenţialele în orice scenariu. Nu ştiu dacă se înţelege ce va însemna pentru primarii PSD în 2020

Data actualizării: Data publicării:
170223_iohannis dragnea tariceanu grindeanu_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (1) crop
Foto: INQUAM_Octav Ganea

"Mi se pare remarcabil că, din câte înțeleg, la CEx-ul PSD s-au discutat câte în lună și stele dar nu despre prezidențiale. Nu știu dacă oamenii prezenți acolo înțeleg ce înseamnă o înfrângere la prezidențiale pentru primarii PSD la localele din 2020", conchide sociologul Barbu Mateescu, într-o analiză publicată pe blogul Sociollogica, pe marginea cifrelor unui sondaj, prezentate zilele trecute în CEx-ul PSD.

170223_iohannis dragnea tariceanu grindeanu_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (1) crop
Foto: INQUAM_Octav Ganea

În analiza sa, Barbu Mateescu consideră că "este extrem de posibil ca acea candidatură comună PSD+ALDE să se remonteze, precum Geoană de-a lungul anului 2009, dar punctul de pornire e destul de jos. E nevoie de evoluții multe și în altă dinamică decât cea din ultimul an și jumătate".

În plus, mai arată acesta, "s-a vorbit mult de criza de resurse umane de la putere. În genere în contextul miniștrilor, secretarilor de stat, șefilor de agenții, etc. Corect. Dar e o criză și de prezidențiabili. Ca reper, cel mai popular politician al puterii, Gabriela Firea, un om cu o prezență mediatică gigantică, pierde în orice scenariu (și împotriva lui Cioloș și a lui Kovesi și a lui Iohannis) mai rău decât a pierdut Ponta în 2014, adică la mai multe procente distanță. În contextul ăsta, rebeliunea ei este de înțeles, se află într-o barcă ce se pierde printre valuri".

Continuare AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri