Stelian Ion (USR), despre discriminarea „penalilor”: Un început de cenzură și dictatură fără precedent

Data actualizării: Data publicării:
stelian ion deputat usr

Deputații Stelian Ion (USR) și Nicușor Halici (PSD) au vorbit, într-o intervenție la Digi24, despre decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării de a-l amenda pe președintele Klaus Iohannis pentru că a folosit cuvântul „penali” pentru a-i critica pe cei care atacă DNA.

„Poate, pe viitor, Consiliul ne va prezenta și o listă cu substantivele, cu cuvintele pe care nu mai avem dreptul să le folosim. Avem de-a face cu un început de cenzură și dictatură fără precedent din 1989 încoace”, a spus deputatul USR Stelian Ion.

El a vorbit în acest context și de propunerile de modificare a Codurilor Penale, discutate zilele acestea în comisia specială condusă de Florin Iordache.

„Există reglementări care interzic oricărui oficial să folosească anumite cuvinte prin care sa lezeze alte persoane, atitudine sancționată cu închisoarea. Așadar, eu ca parlamentar, pe viitor nu voi mai avea voie să vorbesc despre domnul Liviu Dragnea și să spun că este condamnat penal, nu voi mai avea voie să spun că domnul Călin Popescu Tăriceanu este inculpat și cerectat penal pentru că se va putea porni o cercetare penală împotriva mea pentru o astfel de infracțiuni. Sunt fapte foarte grave legate de cenzură”, a avertizat deputatul USR.

„De asemenea, presa, nimeni nu va mai avea voi să comenteze despre dosare aflate în cercetare până la pronunțarea hotărârii definitive pentru că vor fi sancțiuni. Și când spun nimeni e vorba și de presă. Nu vom mai avea voie pe viitor, dacă aceste propuneri vor trece, să sunem că un politician important care schimbă acum legile justiției, care schimbă legislația penală, are probleme de natură penală și că este condanat sau cercetat penal”, a mai spus Stelian Ion.

În schimb, deputatul PSD Nicușor Halici a spus că decizia CNCD este „corectă”.

„S-a exacerbat în ultima perioadă cu un soi de justiție paralelă, o primă justiție, justiția aceea care se făcea de consiliul bătrânilor în cătune. Azi avem o justiție bazată pe niște legi, mai bune sau nu. De la o zi la alta, observăm că tot felul de instituții care pot cenzura aceste reglmentări își dau cu părerea și decid”, a spus deputatul PSD.

Nicușor Halici a adăugat că „și domnul președinte este în primul rând cetățean”.

„Eticheta de penal cumva o ducem întro zonă care nu-țși are rostul și loc. Și dacă ești penal beneficiezi de dreptul de a trăi. Dacă ești cumva penal nu mai ai dreptul la absolut nimic, poate la viață să sperăm”, a completat el.

Citiți și Primele explicații din partea CNCD la discriminarea „penalilor” de către Klaus Iohannis

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri