Surse: Ce s-a ales de mandatul primit de Barna de la partid, să îi ceară explicații lui Cîțu. „A întrebat aproape în șoaptă”

Adriana Duțulescu Data publicării:
dan barna si florin citu
Vicepremierul Dan Barna (copreședinte USR PLUS) și premierul Florin Cîțu (PNL). Foto: gov.ro

Vicepremierul și copreședintele USR PLUS Dan Barna a primit mandat de la colegii de partid să îi ceară premierului Florin Cîțu, în ședința de luni a coaliției, explicații despre episodul din Statele Unite. De asemenea, Barna ar fi trebuit să îi ceară acestuia să își asume public, alături de PNL, scandalul în care a fost implicat. Potrivit unor surse politice discuția a fost una scurtă, pe final de ședință, „când lumea se pregătea să plece”.

Deși în urma discuțiilor din ședința USR PLUS de luni dimineață, unde pentru a doua oară la rând au fost exprimate nemulțumiri la adresa premierului, unii lideri ai coaliției se așteptau ca subiectul să fie abordat de cei din USR PLUS la începutul discuțiilor din Coaliție, Dan Barna a așteptat finalul întâlnirii pentru a-l întreba pe Cîțu despre scandalul din SUA. „Deja plecase și Ludovic Orban”, spun surse apropiate discuțiilor.

Potrivit acestora, Dan Barna ar fi întrebat, „aproape în șoaptă”: „Eu ce spun la presă, care este treaba cu America?”. Premierul i-a răspuns liderului USR PLUS că a explicat public scandalul. 

Întrebat de ce trebuie să spună ceva pe acest subiect, Barna a susținut că este „întrebat”: „La Constanța am zis că e Sf. Mărie și nu comentez”, a spus Barna. Replica ar fi venit de la liderul UDMR, Kelemen Hunor, care i-ar fi spus că „se ascunde după sfinți”. 

După acest moment, liderii coaliției s-au ridicat și au plecat.

Dan Barna a fost mandatat de liderii USR PLUS, în ședința Biroului Național, ca în ședința Coaliției să le ceară liderilor PNL să își asume public scandalul în care este implicat premierul din cauza episodului arestării din SUA, în urmă cu 20 de ani, după ce a condus mașina beat. 

„Vrem să știm cum se poziționează PNL în fața credibilității pe care o are premierul, pentru că ce se întâmplă scade încrederea în guvern și Coaliție”, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea USR PLUS. 

Săptămâna trecută, liderii USR PLUS au discutat subiectul într-o altă ședință, și au existat mai multe voci de la vârful partidului care au arătat că ar trebui să se ceară demisia lui Florin Cîțu, însă, puși în fața ideii trecerii în Opoziție, au renunțat la idee. 

„Dacă îi ceream demisia, nu și-o dădea. Nici să votăm o moțiune de cenzură nu putem”, au explicat în acea ședință, liderii partidului.

În ședința de luni dimineața, aceștia au nuanțat, spunând că nu pot să intervină tehnic și categoric împotriva lui Cîțu, pentru că asta ar însemna că USR PLUS tranșează războiul din PNL în favoarea lui Ludovic Orban.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri