Sari la conținut

Surse: Doar trei miniștri au trecut de evaluarea liderilor PSD

Ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, sunt singurii social-democraţi care ar fi trecut evaluarea pe care au făcut-o liderii PSD privind activitatea miniştrilor Cabinetului Grindeanu, scrie News.ro citând surse oficiale.

În urma evaluării miniştrilor şi a stadiului implementării măsurilor din programul de guvernare, doar miniştrii Agriculturii, Muncii şi Internelor au respectat termenele şi şi-au îndeplinit sarcinile.

Sursele oficiale au mai afirmat că ceilalţi şi premierul Sorin Grindeanu nu ar fi reuşit să treacă cu bine peste această evaluare.

De altfel, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, la Parlament, că a trecut evaluarea PSD asupra membrilor Guvernului şi că, oricum, ea nu a avut niciun fel de emoţie, deoarece ministerul pe care îl conduce şi-a respectat toate termenele pentru implementarea măsurilor.

Şi ministrul Carmen Dan a spus că rezultatele evaluării asupra ministerului pe care îl conduce au fost favorabile.

„Guvernul a trecut printr-o evaluare. Eu am fost concentrată să răspund bine în ceea ce priveşte Ministerul de Interne şi părerea mea este că noi ne-am făcut treaba şi cred că şi în coaliţie s-a văzut treaba asta”, a spus Carmen Dan.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara duminică seară că nu este exclusă o schimbare a Guvernului în ansamblul său, în cazul în care partidul va ajunge la concluzia că acest lucru este necesar, Dragnea precizând că nu este o variantă pe care să o dorească.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea Guvernului, Liviu Dragnea a răspuns: „Încă nu ştiu. Eu nu vreau să ajungem la această soluţie (...) Dacă o să ajugem la concluzia că n-avem altă variantă, o să propunem şi pe asta, dar eu nu vreau să ajungem acolo.”

Liviu Dragnea a spus că raportul de evaluare a activităţii Guvernului va fi făcut public după finalizare adăugând că la concluzii vor fi trecute şi propunerile pentru eventualele remanieri.