Surse: Teodorovici, propus de Guvern pentru funcţia de vicepremier sau comisar european pe Transporturi

Data publicării:
EUGEN_TEODOROVICI_180126_FINAL_CEX_PSD_041_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles lista cu portofoliile de comisar european vizate de România, pe primul loc fiind cel al Transporturilor, pentru care este propus Eugen Teodorovici. Numele ministrului de Finanţe este vehiculat şi pentru postul de vicepremier, în locul Anei Birchall, relatează MEDIAFAX.

„Numele Eugen Teodorovici a fost discutat în conducerea partidului pentru postul de vicepremier, după ce Iohannis l-a refuzat pe Corlăţean”, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, ministrul de Finanţe este prima propunerea pentru a prelua postul de comisar european pentru Transporturi.

„Dăncilă a cerut deja la Bruxelles, fără să existe o consultare în prealabil, portofoliile în ordinea următoare: portofoliul pe Transporturi, Energie, Extindere şi Economie Digitală. La Transporturi ar fi Eugen Teodorovici, Energie Dan Nica, Extinderea Mircea Geoană, varianta Economie Digitală tot Dan Nica, dar poate mai apare şi altcineva. Rovana Plumb nu mai este o variantă. Teodorovici insistă foarte mult, ca dovadă este luat peste tot în deplasările cu premierul”, au mai arătat sursele MEDIAFAX.

În şedinţa CEx de vineri se va discuta şi despre înlocuitorul lui Viorel Ştefan în funcţia de vicepremier, după ce acesta va pleca la Curtea de Conturi Europeană.

„Se va vorbi despre data Congresului. E foarte complicat să modifici statutul în acelaşi Congres cu cel în care faci alegeri.Va fi discutat dacă dorim să avem oameni aleşi plini înainte de prezidenţiale sau mergem doar cu interimat”, au conchis sursele citate.

Sursă: MEDIAFAX

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri