T. Băsescu, după decizia CC din Republica Moldova: Este cea mai mare bucurie din ultimii ani

Data publicării:
traian basescu cotroceni presidency ro 26 feb-2

„Exprim mulţumiri Curţii Constituţionale din Republica Moldova dar şi iniţiatorilor sesizării, care au înaintat un demers prin care au solicitat punerea realităţilor constituţionale din art. 94, din art. 13 din Constituţia R. Moldova care stabilea că limba oficială e cea moldovenească.

Decizia de astăzi este un act de dreptate faţă de istoria cetăţenilor R. Moldova şi faţă de cei din R. Moldova care se simt români. Implicaţiile sunt extraordinar de profunde. Intră în vigoare imediat şi de ele trebuie să ia notă în cel mai scurt timp toate statele lumii, inclusiv UE.

La UE vom fi două state care au limba oficială limba română, iar cei care nu recunosc a fi români mă întreb cum se vor numi de azi înainte.

Se pune capăt încercării de mistificare a unor adevăruri culturale și istorice din Republica Moldova. Eu sper ca toate statele democratice să ia notă foarte rapid de hotărârea Curţii Constituţionale a Republicii Moldova. Este una din cele mai mari bucurii din ultimii ani, realizând implicațiile acestei hotărâri. Acesta este evenimentul cel mai important din ultimii ani.”, a declarat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri