Tăriceanu spune că ALDE a depășit PNL în unele județe

Data actualizării: Data publicării:
180327_tariceanu_CENTENAR_12_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_

Călin Popescu Tăriceanu, lider al ALDE și președinte al Senatului, a prezentat, joi, după ședința conducerii partidului, o serie de rezultate ale sondajelor de opinie comandate de liberal-democrați, rezultate care indică creșterea ALDE în ceea ce privește intenția de vot a românilor. Mai mult, Tăriceanu susține că, dacă s-ar vota acum pentru consiliile județene, există mai multe județe în care ALDE ar depăși PNL ca număr de voturi.

180327_tariceanu_CENTENAR_12_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Eram dator în a vă comunica rezultatele sondajelor, pentru că nu le ținem secrete, nicidecum, nu aceasta este intenția noastră. Am făcut sondaje în opt județe: Argeș, Dolj, Constanța, Giurgiu, Gorj, Olt, Prahova, Satu Mare. Am măsurat intenția de vot pentru ALDE pe două paliere: cel al votului la alegerile parlamentare și un ipotetic vot la alegerile județene (...). Rezultatele sunt în aceste județe bune și foarte bune. Un alt lucru pe care doresc să-l subliniez este că în unele județe performanța ALDE a ajuns să egaleze pe cea a PNL”, a declarat Tăriceanu.

Cifrele prezentate de liderul ALDE:

- Argeș: PNL - 17%, ALDE - 17%

- Dolj: PNL - 14%, ALDE - 14%

- Constanța: PNL - 24%, ALDE - 16%

- Giurgiu: PNL - 21%, ALDE - 21%

- Olt: PNL - 24%, ALDE - 12%

- Prahova: PNL - 25%, ALDE - 22%

-Satu Mare: PNL - 23%, ALDE - 13%.

La Consiliul Județean (intenția de vot pentru alegerile locale - n.r.), sunt județe unde depășim PNL”, a continuat Tăriceanu, adăugând că Prahova „este singurul județ unde liderii locali sunt peste partid”.

„Aceste rezultate explică, într-o bună măsură, și cota pe care o avem la nivel național. Așa cum ați văzut, practic, cota față de alegerile parlamentare din 2016 și, ulterior, cotele din sondajele din anul 2017, astăzi rezultatul indică o dublare a scorului nostru. Poate există și o explicație, această explicație este dată de consecvența mesajului și de capacitatea noastră de a ne identifica cu o serie de probleme (...) Suntem apărătorii drepturilor și libertăților cetățenilor, am avut o voce puternică care a criticat abuzurile care s-au petrecut în ultima vreme bazate pe celebrele protocoale secrete dintre SRI și procuratură”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Rezultatele sondajelor prezentate de liderul ALDE, rezultate care nu cuprind și scorul PSD și evoluția acestuia, pot alimenta scenariul de la mijlocul lunii martie, potrivit căruia Călin Popescu Tăriceanu ar dori să fie candidatul coaliției PSD-ALDE la prezidențiale. Scenariul a fost alimentat și de declarațiile unor lideri ai ALDE care au declarat că Tăriceanu ar fi cel mai potrivit candidat la alegerile prezidențiale. Printre ei vicepremierul Grațiela Gavrilescu (detalii AICI) și europarlamentarul Norica Nicolai (detalii AICI).

„Colegii mei îşi pun problema pe care sigur că o să mi-o pun şi eu la un moment dat - ce vom face în 2019 la alegerile europarlamentare şi la alegerile prezidenţiale. Până atunci mai curge multă apă pe Prahova şi sigur că o să găsim răspunsul potrivit. O să mă consult împreună cu ei, o să ne consultăm şi sunt convins că o să luăm o decizie bună care să fie, în primul rând, în avantajul mişcării liberale şi al celor care cred că este nevoie de o reprezentare liberală în România. Eu, când am pornit la drum cu colegii mei să înfiinţăm ALDE, le-am spus un lucru - liberalismul are nevoie de o reprezentare. E dorinţa mea să construim un partid autentic liberal şi ALDE este astăzi un partid autentic liberal”, răspundea Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri