Tomac: Vom propune ca toți criminalii care omoară minori să fie condamnați la închisoare pe viață

Data actualizării: Data publicării:
Eugen Tomac la microfon

Eugen Tomac a anunțat, în contextul crimei de la Caracal, că PMP va avea o propunere legislativă, în sesiunea parlamentară de toamnă, care va prevedea ca toți criminalii care omoară sau violează minori să fie condamnați pe viață.

„Crima de la Caracal scoate în evidență o problemă pe care, de mulți ani, statul o trece cu vederea. Siguranța publică nu mai poate fi tratată nicio zi doar ca un subiect de presă, ci trebuie să devină o problemă de stat. Suferința familiilor este îngrozitoare și, din nefericire, nicio instituție sau persoană nu poate alina această durere cumplită. De aceea, trebuie să fim puțin decenți în comentarii și poziții”, afirmă Eugen Tomac, potrivit Mediafax.

Președintele PMP a adăugat că astfel de „monștri” merită închisoare pe viață, în rest politizarea subiectului crimei din județul Olt arată lipsă de maturitate în momente pline de emoție, ca societate.

„Un lucru este însă clar, toți criminalii care omoară minori sau îi violează trebuie condamnați pe viață. Aceasta va fi propunerea noastră, în această toamnă, în Parlament. Închisoare pe viață pentru monștri! În rest, dezbaterea și politizarea subiectului arată cât de lipsiți de maturitate suntem, în momente pline de emoție, ca societate. Dumnezeu să le odihnească în pace pe cele două suflete nevinovate!”, a adăugat el.

Alexandra a sunat de trei ori la 112

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Ca urmare a intervenției defectuoase, chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a mai cerut demiterea prefectului și a șefului Inspectoratului Județean de Poliție Olt.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va aștepta marți, în ședina CSAT, o evaluare pe cazul de la Caracal.

Anchetatorii încearcă acum să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și care era din județul Dolj.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri