Traian Băsescu: „Când vine la mine, Ponta e ca un pisicuț”

Data publicării:
ponta 20basescu 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea 2033501-35614

„Când vine la mine, Victor Ponta e ca un pisicuț. După ce iese și ajunge la Palatul Victoria sau se vede cu un microfon în față, vorbește cum vedeți”, a precizat președintele la postul B1 TV.

„De aceea îl fac mincinos, și pentru ce a povestit despre CSAT și pentru declarațiile pe care le dă pentru presa străină, pentru că are nevoie de imaginea mea externă și acasă face ce face. Ce să cred despre un astfel de om? El e mitoman, e bolnav din punctul ăsta de vedere. Cum e Crin Antonescu bolnav de somn, el e mitoman”, a mai spus Traian Băsescu.

Răspunsul premierului a venit imediat în această seară: „Pisica blândă zgârie rău. Ia întrebați-l, de ce e așa nervos? Simte că vine 9 decembrie, ziua în care o să îl pedepsesc”.

Băsescu: „În ultimul CSAT a fost vorba de creşterea finanţării armatei, lucru refuzat de premier”

Băsescu a mai susţinut că prim-ministrul ar fi minţit în legătură cu disputa din ultima şedinţă CSAT, caz în care este dispus să desecretizeze stenograma şedinţei.

„La CSAT nu s-a discutat despre acel minister despre care el a vorbit o săptămână cum voiam să ocupăm Guvernul cu un minister făcut la Cotroceni (...) Subiectul de la care s-a inflamat era despre armată, unde Dobriţoiu spusese că e într-o situaţie dificilă din punctul de vedere al asigurării cheltuielilor materiale pentru armată şi eu am cerut la rectificare să-i suplimenteze fondurile”, a spus preşedintele.

„A fost legat strict de creşterea finanţării armatei şi lucru pe care premierul l-a refuzat şi, dacă de data aceasta va contesta, sunt preşedintele CSAT, voi desecretiza acea parte în care se vede că a refuzat ca la rectificare să dea un plus de bani la armată. Aici a fost subiectul, nu a existat în CSAT subiectul povestit de Ponta cu marele minister. A fost o propunere de ordine de zi, mi-a transmis prin scrisoare că nu e de acord, nici nu am mai introdus-o”, a adăugat şeful statului.

Băsescu: „Antonescu are busola pierdută”

Preşedintele Traian Băsescu a făcut referiri și la liderul PNL Crin Antonescu. „Antonescu are busola pierdută şi o dată cu pierderea busolei a pierdut şi orice şansă de a fi preşedintele României. Omul a ratat şansa. A avut şansa unei stagiaturi ca preşedinte interimar”, a susţinut Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri