Traian Băsescu: „Corinuța” în funcția de comisar pentru Ajutor umanitar e „o glumă de la Bruxelles”. „România va avea un portofoliu cu care n-o să ne fie rușine”

Data publicării:
corinuta

În ceea ce privește ce vântură Victor Viorel legat de comisar, cum o sabotează președintele pe Corinuța. Toate discuțiile mele legate de funcția de comisar, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentant”, a spus Traian Băsescu.

„Eu știu că l-a descumpănit acea lista care a apărut cu numele Corina Crețu pe un portofoliu neconvingător. Ca să nu se sperie Victor Viorel, vreau să-i spun că a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Oamenii de la Bruxelles au simțul umorului și atunci au lansat acest lucru chiar la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut el pentru obținerea unui portofoliu. Vă rog, sunteți ziariști, întrebați-l cu cinea negociat”, a mai spus șeful statului.

„Eu vă pot spune că România va avea un portofoliu cu care n-o să ne fie rușine. Dar Victor Viorel s-a speriat de o glumă și s-a temut că i-am stricat negocierile complicate. Caraghios!”, a adăugat președintele.

„V-aș spune mult mai mult, dar e o regulă: să nu se vorbească în această perioadă, este un atribut al președintelui Comisiei”, a conchis Traian Băsescu.

Corina Creţu a fost confirmată în urmă cu trei zile pentru funcţia de comisar european. CE a anunţat numele comisarilor, dar nu şi portofoliile. Preşedintele ales al CE, Jean Claude Juncker, a audiat-o joi, la Bruxelles, pe Corina Creţu pentru postul de comisar european, purtătorul de cuvânt al Comisiei Natasha Bertaud anunţând pe Twitter că numărul candidaţilor femei a ajuns la nouă.

România obținuse de la Bruxelles un portofoliu foarte important în viitoarea Comisie Europeană, a susținut premierul Victor Ponta în ședința de Guvern de săptămâna trecută. Însă, în urma demersurilor făcute de opoziție, este posibil ca acest lucru să nu se mai întâmple. „Dacă se va întâmpla așa, vreau să vă spun că este cel mai rușinos moment posibil pentru România”, a spus șeful Executivului 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri