Traian Băsescu: Ecaterina Andronescu, blestemul sistemului de educaţie românesc, revine în Guvern

Data actualizării: Data publicării:
Ecaterina Andronescu in Senat_parlament_08_INQ_Octav_Ganea
Ecaterina Andronescu: FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav ganea

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, marţi, că ”Ecaterina Andronescu, blestemul sistemului de educaţie românesc revine în Guvern”. ”După ce a fost extrem de critică la adresa lui Dragnea, incoruptibila Ecaterina Andronescu a sfârşit prin a-i linge ghetele stăpânului pentru un vremelnic post de ministru”, susţine Băsescu, exprimându-şi speranţa că preşedintele Klaus Iohannis va refuza numirea acesteia în funcţia de ministru al Educaţiei.

Ecaterina Andronescu in Senat_parlament_08_INQ_Octav_Ganea
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, marţi, că ”Ecaterina Andronescu, blestemul sistemului de educaţie românesc revine în Guvern” FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav ganea

”Ecaterina Andronescu, blestemul sistemului de educaţie românesc revine în guvern. Doi oameni au distrus sistemul de învăţământ în România, ministrul ţărănist Andrei Marga şi socialista Ecaterina Andronescu, prezervând locurile de muncă a mii de suplinitori şi dascăli incompetenţi şi alungând inginerii din sistemul de învăţămând profesional. Azi vedem efectele. Nu mai avem forţă de muncă satisfăcător calificată. Cei doi, prin deciziile lor, au urmărit de fapt să avem cât mai mulţi absolvenţi de licee teoretice pentru ai impinge către învăţământul superior cu plată, în universităţi de stat sau private. Politici ticăloase, care au ridicat analfabetismul funcţional al tinerilor absolvenţi la nivelul cel mai ridicat din Europa, decizii a căror cost îl plăteşte România, azi, când aducem forţă de muncă acceptabil calificată în alimentaţie publică, construcţii, şantiere navale, service-uri auto, etc.,din ţări asiatice”, a scris, marţi, Traian Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte afirmă, de asemenea, că ”spre gloria definitivă a învăţământului românesc, Ecaterina Andronescu a fost renominalizată pentru funcţia de ministru la Ministerul Educaţiei Naţionale în condiţiile în care a făcut pulbere în calitate de parlamentar în Comisia de Învăţământ, chiar Legea 1/20011, Legea Educaţiei Naţionale”.

”Oricum, după ce a fost extrem de critică la adresa lui Dragnea, incoruptibila Ecaterina Andronescu a sfârşit prin a-i linge ghetele stăpânului pentru un vremelnic post de ministru. Sper că profesorul Iohannis o va trimite înapoi la partid pe Ecaterina Andronescu”, a mai scris Băsescu pe Facebook.

Ecaterina Andronescu este propusă la Ministerul Educaţiei, însă preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va dura până va da un răspuns la această solicitare.

Iohannis a precizat că trebuie să se lămurească dacă Andronescu a vrut să fie desemnată, pentru că recent lui i-a spus contrariul, sau dacă este doar o dorinţă a partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri