Sari la conținut

Traian Băsescu participă joi şi vineri la Consiliul European. Preşedintele merge şi la Summit-ul PPE

Foto: Facebook.com

Şeful statului susţine în jurul orei 10:15, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", o declaraţie de presă, iar începând cu ora 14:00 (ora României), participă la Summitul Partidului Popular European, desfăşurat la Kortrijk, în Regatul Belgiei.

Tot joi, preşedintele are programată participarea la Ceremonia de comemorare a declanşării Primului Război Mondial. La ora 18:45 (ora României), la Ypres, în Regatul Belgiei, la Muzeul "In Flanders Fields", Porte de Menin preşedintele va participa la Ceremonia "Omagiu celor morţi", iar la ora 19:00, la inaugurarea monumentului "Banca Păcii". Ulterior, la sediul Primăriei din Ypres - preşedintele va participa la dineul de lucru al şefilor de stat şi de guvern, anunţă Mediafax.

Vineri, preşedintele participă la Reuniunea Consiliului European, la semnarea Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Ucraina, pe de altă parte, în ceea ce priveşte Titlurile III, IV,V, VI şi VII, precum şi Anexele I-XLIV şi Protocoalele I-III, a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte, şi a Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Georgia, pe de altă parte.

Vineri, preşedintele participă, la ora 14.10 (ora României), la Dejunul şefilor de stat şi de guvern, iar de la ora 18.00, la închiderea Sesiunii de lucru a Reuniunii Consiliului European. Ulterior, în jurul orei 18.10 (ora României), preşedintele Băsescu va susţine o declaraţie de presă.

Pe aceeași temă