Exclusiv Trei nopți s-a lucrat la Palatul Victoria pentru înscăunarea lui Ciolacu

Cristian Șuțu Data publicării:
original_pmsed_(7)
Echipa de consultanți de la PSD a gândit în detaliu așezarea miniștrilor la masa guvernului. Foto: gov.ro

Fiecare prim-ministru din ultimii 30 de ani a făcut propriile schimbări în arhitectura interioară la Palatul Victoria atunci când au fost numiți în funcție. Fie că și-au amenajat propriile birouri în încăperi diferite, fie că au modificat sălile pentru ședințele de guvern, cu toții au stat în capul mesei în încăperile care-i reuneau pe membrii guvernului în ședințele săptămânale. Până la Marcel Ciolacu. Liderul pesedist este primul șef de guvern din istoria post-decembristă care și-a așezat scaunul în altă parte decât în capul mesei de la Palatul Victoria. 

Prima schimbare a noului Guvern condus de Marcel Ciolacu nu a fost una de natură legislativă. Ci una de arhitectură interioară. Scaunul primului ministru a fost mutat, pentru prima oară în istorie, din capul mesei. La prima ședință de guvern, desfășurată chiar în ziua depunerii de învestitură, Marcel Ciolacu s-a așezat, de fapt a fost așezat în mijlocul miniștrilor. La dreapta sa au fost puși să stea Marian Neacșu (vicepremier) și Ligia Deca (educație), iar la stânga, Cătălin Predoiu (interne) și Gabriela Firea (familie). 

Așezarea tuturor membrilor Cabinetului la masă, dar și schimbările de decor au fost atent gândite pentru prima ședință de guvern condusă de noul prim-ministru. Surse din Guvern ne-au declarat că modificările au fost executate în nopțile de dinaintea primei ședințe de guvern. S-a lucrat până la 4 dimineața, timp de trei nopți - ne-au mai spus sursele citate, iar lucrările de amenajări interioare au fost coordonate de echipa de comunicare și imagine de la PSD, conduse de Andrei Dolineaschi. De asemenea, costurile pentru echipa de lucru, dar și cele pentru printarea panourilor albastre din spate cu sigla guvernului (care au fost printate și schimbate de câteva ori în acele nopți, până a ieșit totul cum s-a dorit) au fost plătite din banii echipei de consultanți a PSD, ne-au declarat aceleași surse. 

ciolacu-asezare-guvern
Primul premier post-decembrist care nu mai stă în capul mesei la Palatul Victoria. Foto: gov.ro

Între modificările aduse, de remarcat sunt și luminile profesionale montate în toate sălile de la Palatul Victoria acolo unde au acces echipele de jurnaliști, astfel încât imaginile să fie cât mai bune. Și pentru ca totul să iasă cât mai bine pentru noul prim-ministru, echipa de consultanți a PSD a convocat pentru aseară și o întâlnire informală a lui Marcel Ciolacu cu jurnaliștii acredidați la PSD și la Guvern. Potrivit informațiilor obținute de Digi24.ro, echipa de comunicare a premierului Ciolacu va fi coordonată de Eugen Constantin, fost jurnalist la Realitatea și fost director de comunicare la Camera Deputaților pe când instituția era condusă de Marcel Ciolacu. În zilele următoare va fi desemnat și noul purtător de cuvânt al Guvernului, surse din PSD declarîndu-ne că între variantele luate în calcul sunt sociologul Vladimir Ionaș (fost consilier al lui Viorel Hrebenciuc și actual colaborator al lui Marius Pieleanu la Avangarde), dar și jurnalista Denise Rifai. Aceasta din urmă a făcut acum două zile pe Instagram o postare în care scrie: “Pe scurt. România va avea un premier Bun! Marcel Ciolacu va fi un premier bun!”.

denise-refai
Denise Rifai se cere singură în postul de purtător de cuvânt al Guvernului. Captură foto.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri