Turcan: PNL, singura variantă pentru guvernare; USR şi PMP nu au oameni care să asigure o decizie politică solidă

Data publicării:
turcan

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, duminică, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, că PNL este gata să guverneze România, afirmând că liberalii sunt „singura formaţiune politică care poate schimba destinul României”, pentru că USR şi PMP nu au oameni care „să asigure o decizie politică solidă”, scrie News.ro.

„Energiile din interiorul PNL se vor concentra pe două direcţii – una cu care ne luptăm deja destul de bine în ultima perioadă, de contracarare a politicilor PSD, dar, în primul rând, una prin care să sădim încrederea în PNL şi să-i convingem pe toţi cei din jurul nostru că nu există altă variantă pentru a prelua guvernarea în România decât PNL. Activitatea parlamentară a PNL de la ultimul Consiliu Naţional s-a concentrat pe două direcţii – una a fost exact aceea de a sancţiona fără echivoc ipocrizia, minciuna şi incompetenţa celor care astăzi guvernează România şi care ne îndreaptă de partenerii noştri din UE. A doua, de a crea această percepţie că PNL este gata să guverneze, prin soluţiile pe care le are pentru România”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a susţinut că nu există altă variantă în afară de PNL pentru a guverna România după plecarea coaliţiei PSD-ALDE şi spune că USR şi PMP nu au oameni care „să asigure o decizie politică solidă”.

„Dacă ne uităm şi comparativ, nici nu există altă variantă pe scena politică care ar putea fi luată în considerare pentru a putea guverna România, după ce PSD-ALDE vor pleca de la putere. USR, foarte mulţi dintre ei sunt oameni în regulă, muncitori inteligenţi, însă, ca structură politică, sunt încă debusolaţi şi nu au responsabilitatea deciziei politice la nivel naţional. PMP, colaborăm cu ei în Parlament, aşa cum colaborăm şi cu USR, însă trebuie să recunoaştem că nu au oameni care să urmărească măsură lângă măsură şi să asigure o decizie politică solidă. Aşadar, suntem singura formaţiune politică care poate să schimbe destinul României (...) PSD şi ALDE chiar trebuie să părăsească guvernarea până când răul pe care îl fac României nu este ireversibil şi (...) PNL trebuie să ajungă la guvernare”, a continuat prim-vicepreşedintele PNL.

Consiliul Naţional al PNL a decis să voteze duminică susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis de către PNL pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidenţiale, precum şi desemnarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier, dacă liberalii vor câştiga alegerile parlamentare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri