Unul dintre fondatorii USR Diaspora, președintă a filialei din Franța, pleacă din partid: Mă opresc aici pentru că nu mai cred în USR

Data actualizării: Data publicării:
Anca Sawaya semneaza langa arcul de triumf petitia fara penali
Anca Sawaya demisionează din USR. Foto: Facebook

Președinta filialei din Franța a USR, care se numără printre fondatorii organizației din diaspora a formațiunii politice conduse de Cătălin Drulă, pleacă din partid. Anca Sawaya și-a anunțat decizia pe Facebook. „Nu mai cred în USR”, a scris ea. „Un partid care nu e capabil să aplice în interior conceptele pe care le susține în exterior, nu poate fi un partid altfel” a subliniat Sawaya.

Anca Sawaya: „USR- Final de capitol

Un partid care nu e capabil să aplice în interior conceptele pe care le susține în exterior, nu poate fi un partid altfel.

În 2016 am hotărât să nu mai stau „deoparte” şi să mă implic în politică alături de câțiva români din diaspora, la fel de entuziaşti ca mine şi plini de speranțe într-un viitor mai bun pentru România.

Au urmat mai mulți ani în care alături de ei am dedicat mii de ore de muncă voluntară „salvării României” de corupție, de penalii din funcții publice sau de hoția generalizată. Am fost membru fondator şi Vicepreşedintă a USR Diaspora, membru în Biroul Național al USR şi Preşedinta filialei USR Franța Elveția şi m-am implicat în majoritatea campaniilor cu toată convingerea, pe timpul şi pe banii mei, eu având o carieră profesională de succes în Franța şi fără pretenții la funcții publice în România.

Am crezut în USR şi i-am convins şi pe alții să creadă. M-am înşelat.

Azi mă opresc aici pentru că nu mai cred în USR. Nu vă mai pot spune că USR e altfel după ce am văzut excluderi abuzive pentru delict de opinie, delațiuni în serie, epurări, fraudări de alegeri interne prin metoda „autobuzul” cu voturi de pe adrese de e-mail false, promovarea unor impostori mediocri în funcții publice, a unor oameni fără CV-uri sau parcursuri profesionale legitime, dar corect afiliați cu o anumită tabără din partid, cenzura de pe grupurile interne, minciunile şi bullyingul sistematic aplicat membrilor cu altfel de păreri („sabotori”) în scopul eliminării competiției, încălcarea repetata a statutului intern sau a deciziilor luate de Biroul Național sau de Congres, o conducere complet deconectată de baza partidului şi de realitate etc

Mai există şi oameni oneşti, există şi aleşi locali competenți, ca Dominic Fritz, primar al Timişoarei sau Allen Coliban la Braşov, există şi organizații locale care functionează. Dar tot aşa există multe alte locuri, prea multe, unde fraudele, cenzura sunt modul obisnuit de funcționare. Din pacate USR Diaspora este de multa vreme unul dintre acele locuri.

Din acest motiv, entuziasmul primilor ani, energia şi motivația pentru actiune s-au diminuat extrem de mult. Numărul membrilor a scăzut la o treime față de acum câțiva ani. Chiar cei rămaşi, în filiale ca Diaspora nu sunt toți reali, ci amestecați cu membri fictivi cu date false utilizați pentru a frauda scrutinele interne.

Pentru toate aceste motive, drumul meu alături de USR se opreşte azi aici.

Voi rămâne în continuare implicată în comunitatea noastră românească de la Paris cu gândul acasă, în România.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri