USR şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile europarlamentare. Elena Lasconi, Dan Barna şi Vlad Voiculescu deschid lista

Data publicării:
Elena Lasconi
Foto: Facebook Elena Lasconi

USR a anunţat luni că a încheiat procesul intern pentru desemnarea candidaţilor la alegerile europarlamentare de anul viitor. Lista USR va fi condusă de Elena Lasconi, primărița orașului Câmpulung Muscel, Dan Barna şi Vlad Voiculescu.

Lansarea oficială a candidaților USR la alegerile europarlamentare 2024 va avea loc vineri, 20 octombrie, la Consiliul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE Europe), organizat în premieră la Bucureşti.

Lista USR va fi deschisă de următorii candidaţi:

1. Elena Lasconi

2. Dan Barna

3. Vlad Voiculescu

4. Vlad Botoş

5. Cristina Prună

6. Radu Mihail

7. Corina Atanasiu

8. Adriana Cristian

9. George Gima

10. Teodora Stoian

11. Ramona Goga

12. Alina Gîrbea

13. Geta Daniela Drăghici

14. Alina Totti

15. Nicolae Mihai Şvab

16. Emilia Mateescu

17. Ion Belu

18. Gabriela Ferguson

19. Lucia Hang

20. Dan Adrian Pop

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experienţă în administraţie, fonduri europene, politică externă şi negociere. Lista de candidaţi pentru europarlamentare este încă o dovadă că USR oferă României o alternativă onestă şi profesionistă pe scena politică. Alegerile europarlamentare din iunie vor fi primul test electoral al anului 2024, iar rezultatul USR va fi pe măsura angajamentului nostru continuu pentru modernizarea şi dezvoltarea României pe principii europene”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat USR.

USR mai precizează că va continua negocierile pentru construirea unui pol de dreapta alături de Partidul Mişcarea Populară şi Forţa Dreptei, pentru a „lupta cu un bloc corupt PSD-PNL şi cu extremismul AUR. Obiectivul negocierilor cu partenerii USR este de a propune o listă comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri