Valeriu Zgonea: Deputaţii trebuie să părăsească hotelurile în următoarele două săptămâni

Data publicării:
valeriu zgonea - mfax 1

„În acest moment sunt toate documentele pregătite astfel încât secretarul general să informeze grupurile politice parlamentare şi deputaţii care locuiesc la hotel că în următoarele 2 săptămâni, maxim 3 săptămâni, vor trebui să părăsească hotelul, pentru că din punct de vedere legal Camera nu-şi va putea permite să plătească acea sumă şi nici nu mai are o relaţie contractuală, după publicarea Statutului, cu companiile hoteliere”, a spus Zgonea.

El a precizat că Biroul Permanent a aprobat toată documentaţia de reziliere a contactelor după ce, legal, Statutul va fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât deputaţii vor avea resursele acoperite de cazare şi până se publică Statutul, şi după ce se publică.

Zgonea a precizat că fiecare deputat va primi 4.000 de lei pentru cazare în Bucureşti, sumă cu care poate să îşi negocieze personal un alt contract la hotel sau să se mute în chirie. 

Totodată, parlamentarilor care au locuinţe în judeţul Ilfov nu li se va mai deconta cazarea.

Pe de altă parte, BP au decis ca fiecare deputat sau senator care nu are maşină de la Parlament sau renunţă la maşină să primească o sumă în cuantum de 1.000 de lei, reprezentând cheltuielile de transport din circumscripţia electorală.

Au fost aprobate şi alte măsuri pentru reducerea cheltuielilor: cota de carburant pentru aleşi va fi plafonată la 7,5 litri, va fi permisă o singură călătorie cu avionul pe săptămână, iar în vacanţa parlamentară se decontează cheltuielile doar pentru opt zile în circumscripţie. "Atât are fiecare posibilitatea să deconteze, chiar dacă merge în circumscripţie 20 de zile. El va deconta din bani publici doar 8 zile", a spus Zgonea.

Birorurile permanente reunite (BPR) au adoptat, luni seară, normele de aplicare a Statutului deputaţilor şi senatorilor, după adoptarea acestuia de către plenul reunit, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, precizând că astfel se vor reduce substanţial cheltuielile Legislativului în perioada următoare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că există, la nivelul Camerei, un deficit de 13 milioane de lei, el arătând că aceste norme vor reduce substanţial cheltuielile parlamentarilor în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri