VIDEO | CTP ironizează o ședință a Guvernului Orban: E, uite că a fost acceptată propunerea tovarășului Vela

Data actualizării: Data publicării:
sedinta orban

Cristian Tudor Popescu a ironizat la Digi24, în cadrul emisiunii „Cap limpede” realizată de Roxana Lăzărescu, modul în care s-a desfășurat o ședință a Guvernului Orban. Gazetarul compară întâlnirea de lucru cu o ședință de partid din timpul lui Nicolae Ceaușescu și se întreabă: „De ce este nevoie de scenetele astea de brigadă artistică?”

Cristian Tudor Popescu: Așa se făcea la ședințele de partid înainte de 1989. Era ales un tovarăș din sală care să facă propunerea. Întotdeauna se pregătea și o rezervă. Dacă tovarășul respectiv înnebunea sau i se făcea rău, își pierdea curajul sau mințile, atunci exista rezerva care să facă propunerea către prezidiu.

Propunerea nu o făcea prezidiul niciodată. Venea din mase, din sală.

Asta am văzut și aici. Tovarășul Vela a primit sarcina să-i facă propunerea domnului prim-ministru Orban „cu speranța c-o să fie acceptată”, cum spunea Nicolae Ceaușescu când voia să mai dea 100 de lei, să mărească pensia... „Sper” - spunea Ceaușescu - „să fie acceptată în Comitetul Politic Executiv”. E, uite că a fost acceptată propunerea tovarășului Vela.

De ce este nevoie de scenetele astea de brigadă artistică?

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri