Sari la conținut

VIDEO. Ironii şi gesturi fără precedent în Parlament

"Cum negociază minorităţile un buget suplimentar de 25 milioane lei noi", este titlul unei postări a senatorului USR, Florina Presadă, care, luni, a filmat live de la şedinţa pe buget din Parlament. Unii aleşi ai puterii au ironizat-o, alţii s-au strâmbat la cameră. Senatorul Claudiu Năsui a explicat însă care era miza discuţiilor dintre reprezentanţii minorităţilor naţionale şi cei ai Executivului.

Mai mulţi parlamentari, inclusiv ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu (care este şi senator), i-au cerut senatoarei Presadă să nu mai filmeze, alţii au ironizat gestul acestia, iar unul dintre parlamentari s-a strâmbat la cameră. Aceasta şi-a justificat gestul menţionând că toate amendamentele opoziţiei la Legea bugetului fuseseră respinse. Potrivit lui Claudiu Năsui, senator USR, discuţiile de ieri dintre aleşii minorităţilor naţionale şi oficialii din Guvernul Tudose, prezenţi în Parlament, au vizat majorarea alocărilor prevăzute în proiect.

La dezbaterile din Legislativ privind bugetul pe 2018 a participat şi premierul Mihai Tudose, care a pledat în favoarea proiectului , arătând că este unul al dezvoltării şi al investiţiilor. Tudose a dat şi asigurări că ţinta de deficit sub 3% va fi respectată, însă opoziţia a atras atenţia că bugetul pe anul următor este nerealist, fapt pentru care nu-l va vota. Detalii AICI.