VIDEO. Ironii şi gesturi fără precedent în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
PARLAMENT agerpres_7827797

"Cum negociază minorităţile un buget suplimentar de 25 milioane lei noi", este titlul unei postări a senatorului USR, Florina Presadă, care, luni, a filmat live de la şedinţa pe buget din Parlament. Unii aleşi ai puterii au ironizat-o, alţii s-au strâmbat la cameră. Senatorul Claudiu Năsui a explicat însă care era miza discuţiilor dintre reprezentanţii minorităţilor naţionale şi cei ai Executivului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mai mulţi parlamentari, inclusiv ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu (care este şi senator), i-au cerut senatoarei Presadă să nu mai filmeze, alţii au ironizat gestul acestia, iar unul dintre parlamentari s-a strâmbat la cameră. Aceasta şi-a justificat gestul menţionând că toate amendamentele opoziţiei la Legea bugetului fuseseră respinse. Potrivit lui Claudiu Năsui, senator USR, discuţiile de ieri dintre aleşii minorităţilor naţionale şi oficialii din Guvernul Tudose, prezenţi în Parlament, au vizat majorarea alocărilor prevăzute în proiect.

La dezbaterile din Legislativ privind bugetul pe 2018 a participat şi premierul Mihai Tudose, care a pledat în favoarea proiectului , arătând că este unul al dezvoltării şi al investiţiilor. Tudose a dat şi asigurări că ţinta de deficit sub 3% va fi respectată, însă opoziţia a atras atenţia că bugetul pe anul următor este nerealist, fapt pentru care nu-l va vota. Detalii AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri