VIDEO. Reacție la #Teleormanleaks: Liviu Dragnea apare în Parlament cu două valize în mână

Data actualizării: Data publicării:
Liderul PSD Liviu Dragnea a adus două valize la Parlament, ca replică la dezvăluirile Rise Project
Liderul PSD Liviu Dragnea a adus două valize la Parlament, ca replică la dezvăluirile Rise Project | Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Liviu Dragnea, liderul PSD, a răspuns luni în mod ironic, printr-un atac politic voalat la adresa președintelui Klaus Iohannis, la scandalul cunoscut sub numele #Teleormanleaks. Liviu Dragnea a venit în Parlament, înainte de ședința CEx, cu câte o valiză în fiecare mână din care, în fața jurnaliștilor, a scos mai multe „documente”. Este prima reacție a liderului PSD la scandalul îndelung comentat în weekend, după dezvăluirile jurnaliștilor de la Rise Project, care au anunțat că le-a parvenit o valiză cu documente de la Tel Drum.

Aceste „dezvăluiri” arată „prostie, disperare” și o încercare de a acoperi scandalul din jurul numirii procurorului general Augustin Lazăr „sau a domnilor Lazăr, numai că acest scandal nu poate fi ocolit, nu poate fi îngropat”, a declarat, luni, Liviu Dragnea. 

Una din valizele aduse de el în Parlament era plină cu gogoși. Sunt gogoșile de la Rise Project, a precizat liderul social-democrat.

„Am întârziat puțin, că am întâlnit două valize. Dacă nu faceți liniște, nu vi le mai arăt. Prima valiză este cu gogoși de la Rise Project. Sunt aici, proaspete, le lăsăm aici. Dă-o jos”, și-a început Liviu Dragnea prezentarea valizelor.

dragnea valiza gogosi
Reacție la #Teleormanleaks. Liviu Dragnea a venit cu o valiză cu gogoși pentru jurnaliștii de la Rise Project Foto: captura TV

El a scos din celalaltă valiză cu care a venit la Parlament mai multe dosare, numerotate în ordine, nr. 1, nr. 2 etc, toate făcând aluzie la diverse teme cu care de-a lungul timpului a fost atacat președintele Klaus Iohannis: achiziția imobilulului Raiffeisen, retrocedarea unui imobil către Forumul Democrat al Germanilor, promovarea procurorilor-șefi, declarații mincinoase, bani încasați din chirii etc.

dragnea valiza doi dosare
Liviu Dragnea reacționează la #Teleormanleaks. A venit cu o valiză cu dosare incriminatorii la adresa președintelui Klaus Iohannis Foto: captura TV

„A doua valiză. După cum probabil știți, eu sunt din Teleorman și ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curții o valiză cu documente care încă n-au ajuns la DNA. Hai să vedem ce e aici. Ia uite: dosarul 01 - achiziția frauduloasă a imobilului Raiffeisen; dosarul 02 - retrocedări către Forumul Democrat German a bunurilor Grupului Etnic German; dosarul nr. 03 - promovarea procurorilor care i-au închis dosarele; dosarul 04 - declarații mincinoase despre banii încasați din chirii; dosarul 05 - închirierea căminului de bătrâni de la Forumul Democrat German; dosarul 06 - presiuni asupra unui judecător de la Curtea Constituțională”, a enumerat Liviu Dragnea. „Opa! Și mai avem niște stick-uri”, a continuat el. „Care încă n-au ajuns la DNA”, a completat liderul PSD. „Aceste două valize vi le las dumneavoastră. Dacă sunteți curioși le fotografiați, le filmați, luați și stickurile”, le-a spus Liviu Dragnea jurnaliștilor.

Întrebat despre valiza găsită de jurnaliștii de la Rise Project, Liviu Dragnea a precizat că este o „gogoașă”, nu are legătură cu el și nu îl interesează ce e acolo.

„Habar n-am ce e în acea valiză, dacă e valiză, dacă nu e valiză, cine le-a dat sau ce le-a dat”, a spus Liviu Dragnea. Întrebat dacă nu are nicio legătură cu firma Tel Drum, el a răspuns: „Nu vă interesează ce e în valizele astea (aduse de el - n.r.). Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu președintele României”.

„N-are nicio legătură cu mine acea valiză (de la Rise Project - n.r.). Studiați-le și pe astea”, a mai spus Dragnea.

Din nou sarcastic cu jurnaliştii

Întrebat din nou de o ziaristă dacă nu are nicio legătură cu firma Tel Drum, Liviu Dragnea a răspuns sarcastic: „Da, domnișoara procuror. Îmi mențin declarația”.

„Acuma o să mergem la Comitetul Executiv Național (CEx), unde va fi o ședință, din păcate, neplăcută, dar, așa cum au spus majoritatea colegilor, necesară”, a încheiat Liviu Dragnea. Întrebat dacă va propune excluderi, el a răspuns: „O să propunem mai mulți să închidem toată această perioadă în care colegi din partid au uneltit, au negociat pentru ca Guvernul PSD să pice. Așa ceva nu se poate!”

Urmăriți mai jos o galerie foto cu momentul inedit din Parlament regizat de Liviu Dragnea. Fotografiile au fost realizate de Octav Ganea de la ©Inquam Photos (clic pe prima imagine pentru a le vedea pe toate celelalte):

Liderul PSD Liviu Dragnea a adus două valize la Parlament, ca replică la dezvăluirile Rise Project | Foto: Octav Ganea/Inquam Photos
Liderul PSD Liviu Dragnea a adus două valize la Parlament, ca replică la dezvăluirile Rise Project | Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Citiţi şi: 

CEx PSD. Informații Digi24: Vor fi excluderi ale „disidenților” și schimbări de lideri de filiale

#Teleormanleaks. C. T. Popescu: Era acolo ceva care să însemne condamnarea lui Liviu Dragnea? Eu nu văd

#Teleormanleaks. Valiza, subiectul momentului. Cât de plauzibil e scenariul și ce se ascunde în spatele lui?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri