Viorel Caragea, fost șef al IPJ Gorj, și-a dat demisia din USR după numai o zi

Data actualizării: Data publicării:
viorel-salvador-caragea-fb
Foto: Facebook/Viorel Salvador Caragea

Viorel Salvador Caragea, fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, a demisionat din USR, după ce cu numai o zi înainte filiala județeană a partidului i-a acceptat adeziunea. De asemenea, el a anunțat că o va da în judecată pe Clotilde Armand, membru USR București.

„În contextul articolelor de presă apărute astăzi, Radu Miruţă președintele USR Gorj, a avut în această după-amiază o discuție cu domnul Viorel Salvador Caragea în urma căreia, chiar dacă acuzele aduse nu au fost demonstrate, domnul Caragea a decis să își dea demisia din partid pentru a nu prejudicia imaginea USR. Obiectivul USR este schimbarea României de jos în sus, din satele, comunele și orașele noastre, printr-o politică bazată pe onestitate și principii, deschisă față de comunitate”, a anunțat USR Gorj, miercuri, într-un comunicat.

Același anunț l-a făcut și Viorel Caragea, pe pagina sa de Facebook: „Cu toate că niciuna din acuzațiile aduse în media națională nu sunt adevărate, având în vedere efervescenta creată, am decis să mă retrag din partidul USR. Cât despre doamna Clotilde Armand, pentru prejudiciile de imagine și neadevărurile publicate, mă voi adresa instanței de judecată. Vă mulțumesc!”

Caragea a făcut referire la câteva postări pe Facebook ale consilierei sectorului 1 din partea USR, Clotilde Armand.

Ea a spus că „am aflat că fostul șef al Poliției Gorj (acuzat de hărțuire sexuală și trafic de influență) a fost primit în USR. Acum, îi rog tare mult pe colegii mei să-l lase în pace pe ''polițistul lui Ponta''. Acest personaj n-are ce căuta în USR, nu așa se face altfel de politică”.

Ulterior, Clotilde Armand a scris: „Hai să discutăm altceva despre dl Caragea. Pe date concrete: Dl Caragea are 53 de ani și s-a pensionat anticipat în 2017. El are o pensie specială de 2100 euro/luna. Poate colegii mei din Parlament vor rezolva și chestiunea aceasta, dle Caragea. Ce părere aveți?!”

La ultimele alegeri locale pentru Primăria Târgu Jiu, câștigate de liberalul Marcel Romanescu cu 51,72% din voturi, Viorel Caragea a candidat în calitate de independent și a obținut 1.091 de voturi (4,62%). Candidatul USR, Radu Miruță, a obținut 979 de voturi (2,15%).

Redactor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri