Viorica Dăncilă invită reprezentanții CSM și ai asociațiilor de magistrați la discuții

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila gov ro
Foto: gov.ro

Premierul invită magistraţii la discuţii la guvern luni, după ce judecătorii şi procurorii au anunţat că opresc temporar activitatea, supăraţi din cauza deselor modificări făcute de PSD-ALDE în legile Justiţiei.

dancila-govro
FOTO: Gov.ro

„Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociațiile de magistrați că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor”, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

Scandal fără precedent în Justiţie, în ultimele zile. Judecătorii şi procurorii din 6 judeţe au ieşit în stradă şi au anunţat suspendarea activităţii, după ce ordonanţa de urgenţă propusă de Tudorel Toader şi adoptată de guvern a intrat în vigoare.

Vorbim deja despre o situaţie fără precent pentru că judecători şi procurori de la 6 instanţe şi parchete de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov şi Constanţa au decis să-şi suspende de luni activitatea pentru perioade cuprinse între 3 zile şi o săptămână.

Cu toţii spun că schimbările anunţate acum câteva zile afectează grav independenţa Justiţiei.

Miercuri are loc Adunarea Generală a parchetelor din ţară, cand se decide dacă magistrații vor continua protestele și sub ce formă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri