Virgil Popescu spune că se simte în continuare hărțuit de George Simion

Data publicării:
George Simion îl agresează pe Virgil Popescu în Parlament.
Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Virgil Popescu spune că „este evident” că este hărțuit în continuare de liderul AUR, George Simion. Ministrul Energiei a afirmat că nu vrea să vorbească prea mult de comportamentul lui Simion, dar că „nimeni nu s-a lăsat intimidat” și că „orice ar face, România merge înainte pe drumul independenței energetice”.

Întrebat la Palatul Parlamentului dacă se simte hărţuit în continuare de Simion, Popescu a spus:

„Este evident. Toată lumea vede. Nimeni nu se ascunde pe holurile Parlamentului, nimeni nu s-a lăsat intimidat, niciun coleg de-al meu de ceea ce face dumnealui şi sunt convins că votul de astăzi (votul din plenul Camerei Deputaţilor pe proiectul legii offshore - n.r.) a arătat că, orice ar face, România merge înainte pe drumul independenţei energetice”.

Virgil Popescu a adăugat nu vrea să vorbească prea mult despre comportamentul lui George Simion, pentru că asta ar însemna „să minimalizăm subiectul legii offshore”.

„Dumneavoastră vedeţi, eu merg înainte pe drumul independenţei energetice al României şi am afirmat că atâta timp cât trompetele Rusiei se agită rău de tot înseamnă că mergem în direcţia bună”, a mai spus ministrul.

Partidul Naţional Liberal a condamnat, marţi, comportamentul agresiv al parlamentarilor AUR de la dezbaterea din comisiile de specialitate a legii offshore şi a anunţat că va depune o sesizare pentru sancţionarea acestora.

„Cu cât se elimină dependenţa de gazul rusesc, cu atât comportamentul AUR e mai deplasat. Grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil”, anunţă un comunicat de presă al PNL.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a protestat, marţi, înainte de începerea şedinţei comisiilor reunite de buget, finanţe şi industrii ale Camerei Deputaţilor pentru proiectul legii offshore, faţă de faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a aşezat în sala de dezbateri între reprezentanţii mai multor firme, între care OMV Petrom.

„Domnul e reprezentant al OMV Petrom, acesta e ministrul Energiei. (...) Nevastă-sa are o benzinărie la OMV Petrom şi vine astăzi în faţa noastră. E un hoţ (ministrul Energiei - n.r.)! Hoţul - OMV! Bravo!”, a susţinut George Simion.

În luna februarie, Virgil Popescu a anunţat că va depune plângere penală împotriva lui Simion, după ce acesta din urmă l-a agresat în timpul dezbaterii unei moţiuni simple din Parlament.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legii offshore. S-au înregistrat 248 de voturi „pentru” şi 34 de voturi „împotrivă”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri