Virgil Popescu a anunțat Camera Deputaților că depune plângere penală împotriva lui George Simion

Data publicării:
George Simion îl agresează pe Virgil Popescu în Parlament.
Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Virgil Popescu, ministrul energiei, a anunțat, marți, pe Facebook, că a informat conducerea Camerei Deputaților de faptul că va depune o plângere penală împotriva liderului AUR, George Simion, după episodul de luni, când Simion l-a agresat pe Popescu în timpul dezbaterii moțiunii simple din Parlament. Ministrul energiei a solicitat conducerii Camerei Deputaților să-i pună la dispoziție filmarea integrală a incidentului.

„Am depus o adresă la Camera Deputaţilor în atenţia secretarului general şi al membrilor Biroului permanent prin care i-am anunţat că voi depune o plângere penală la adresa deputatului George Simion şi prin care i-am rugat să îmi pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute”, a scris Popescu, pe Facebook.

El a transmis forului legislativ şi transcrierea discursului pe care trebuia să-l susţină la dezbaterea moţiunii şi pe care, în semn de protest faţă de gesturile violente ale lui Simion, a decis să nu-l finalizeze la tribuna Camerei Deputaţilor.

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de copreşedintele AUR George Simion, care a mers la tribună şi l-a agresat, strigându-i că este „hoţ”.

Anterior, în timpul discursului ministrului Popescu, Simion a vociferat din sală. „Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul”, a replicat Popescu, moment în care copreşedintele AUR a mers la tribună.

Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a intervenit, rugând chestorii să-l îndepărteze pe George Simion. „Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru. Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion”, a cerut Suciu.

El a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului şi a suspendat şedinţa. Dezbaterea moţiunii a fost ulterior reluată, însă fără participarea ministrului energiei şi a deputaţilor PSD, PNL, UDMR şi minorităţilor. Virgil Popescu a anunţat, luni seara, că va depune plângere penala împotriva lui George Simion ca urmare a comportamentului agresiv pe care acesta l-a avut.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri