Președintele Poloniei: Violenţele din Orientul Mijlociu avantajează Rusia şi sporesc presiunea migraţiei asupra UE

Data publicării:
Andrzej-Duda-scaled
Președintele Poloniei, Andrzej Duda. Foto: Profimedia Images

Confruntările dintre Hamas şi Israel "lucrează" în favoarea Rusiei, în timp ce distrag atenţia internaţională de la războiul Moscovei în Ucraina şi pot duce la noi presiuni migratorii asupra Europei, a declarat duminică preşedintele polonez Andrzej Duda, citat de Reuters.

Polonia, care este un susţinător ferm al Kievului de când Rusia a lansat invazia la începutul anului 2022, a oferit adăpostit la peste un milion de refugiaţi ucraineni, însă a respins categoric orice mecanism al Uniunii Europene care i-ar cere să accepte o parte din migranţii ilegali ce intră în blocul comunitar din alte direcţii.

"Cu siguranţă aduce beneficii Rusiei şi agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Distrage atenţia lumii (...). Dar, mai presus de toate, mă tem că va provoca, din păcate, o presiune suplimentară migratorie asupra Europei", a spus Duda într-un interviu acordat postului privat Polsat News.

"Vom avea probabil un alt val de migranţi din Orientul Mijlociu, care va lovi Europa (...). Securitatea noastră, protecţia graniţelor Poloniei, desigur, şi a graniţelor Uniunii Europene şi zonei Schengen devine şi mai importantă", a adăugat el.

De la jumătatea anului 2021, Polonia, Lituania şi Letonia au înregistrat o creştere a numărului de migranţi în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, care încearcă să intre ilegal din Belarus, pe care îl acuză că facilitează astfel de traversări, acuzaţie respinsă de Minsk.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri