Sari la conținut
News Alert

PROGNOZĂ METEO PAȘTE 2018. Vremea de Paște pe regiuni și la munte. Două zile de ploi și temperaturi peste normalul perioadei

Urmează foarte posibil două zile de ploi, azi și mâine, însă temperaturile rămân în majoritatea regiunilor peste normalul perioadei. Vom avea, așadar, un Paște liniștit în ceea ce privește prognoza meteo, ne anunță meteorologii.

shutterstock_717145540

@shutterstock

Iată care este prognoza meteo ANM pe regiuni, pentru Paște 2018:

CITEȘTE ȘI: MESAJE DE PAȘTE 2018. Care sunt cele mai frumoase urări de Paște pe care le poți trimite prietenilor

BANAT


În 5 și 6 aprilie se va resimți o scădere a temperaturilor cu 5-6 gade, apoi, până în jurul datei de 9 aprilie procesul de încălzire se va relua, iar media maximelor va urca până în jurul a 21 de grade.

Între 10 și 15 aprilie nu vor mai fi variații termice semnificative și maximele se vor situa, în medie, între 18 și 20 de grade.

Temperaturile minime vor crește și vor ajunge să atingă, în 5 și în 6 aprilie, 8 grade. Între 7 și 15 aprilie media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor pe arii mai extinse, dar în general slabe cantitativ, va fi în zilele de 5 și de 6 aprilie, precum și după data de 12 aprilie. În restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată.

CRIŞANA


În 5 și 6 aprilie vor fi două zile de răcire, apoi, se va încălzi din nou, iar maximele pe întreaga regiune se vor situa, în medie, în jurul valorii de 21 de grade.

Din 10 și până în 15 aprilie media maximelor termice va avea valori, în general, între 17 și 19 grade și va caracteriza o vreme normală pentru această perioadă.

Temperaturile minime vor fi în creștere până în diminețea zilei de 6 aprilie, când media lor va junge la 8-9 grade. După această dată nu vor mai fi variații notabile, iar temperaturile minime se vor situa, în medie, între 5 și 7 grade.

Va ploua pe arii extinse și în general slab cantitativ în zilele de 5 și 6 aprilie, și după data de 12 aprilie.

TRANSILVANIA


Media valorilor termice diurne va crește până la 21 de grade în ziua de 5 aprilie. După această dată, maximele termice vor avea ușoare variații, iar media lor se va situa, în general, între 17 și 19 grade.

Cea mai caldă dimineață va fi în 6 aprilie când, în medie, temperaturile nocturne vor ajunge la 6 grade. După data de 7 aprilie, minimele termice se vor situa în medie, în general, între 2 și 4 grade.

Local vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zilele de 5 și 6 aprilie, precum și după data de 12 aprilie.

MARAMUREŞ


Media temperaturilor diurne va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. În ziua de 6 aprilie temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade și până în data de 9 aprilie valorile termice diurne vor crește din nou și media lor va atinge 19 grade. Ulterior, media maximelor termice se va menține apropiată de 16-17 grade.

Cea mai caldă dimineață va fi cea din data de 6 aprilie. Atunci minimele termice vor urca până la o medie de 7 grade. După aceasta dată nu vor mai fi variații termice atât de mari, iar media minimelor va fi apropiată de 4 - 5 grade.

MOLDOVA


Temperatura aerului va crește treptat, până la 20 - 21 de grade în ziua de 5 aprilie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Apoi maximele diurne se vor situa, în medie, între 15 și 18 grade, valori de temperatură apropiate de normele perioadei.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între 3 și 5 grade.

Trecător și pe arii relativ restrânse vor fi ploi, în general slabe cantitativ, în jurul datei de 6 aprilie și după data de 12 aprilie.

DOBROGEA


Temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 14 grade, caracterizând o vreme normală pentru prima decadă a lunii aprilie. Regimul termic nocturn va urma aproximativ aceeași tendință, media temperaturilor nocturne va fi în jur de 7 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată după data de 12 aprilie, dar acestea vor fi pe arii restrânse și slabe cantitativ.

MUNTENIA


În ziua de 5 aprilie vremea va deveni caldă pentru prima decadă a lunii aprilie, cu o medie regională a valorilor diurne de aproximativ 21 de grade. În rest, vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, iar media regională se va situa între 17 și 19 grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între 3 și 6 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 5-7 aprilie și din nou între 11 și 15 aprilie.

OLTENIA


Media temperaturilor maxime va crește la 20-21 de grade în ziua de 5 aprilie. În restul zilelor vor fi ușoare fluctuații termice, iar media regională se va situa între 17 și 19 grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 10 -15 aprilie, dar și între 5 și 7 aprilie, când va ploua pe arii mai extinse și în general slab cantitativ.

LA MUNTE


Media maximelor va fi cuprinsă între 8 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în ziua de 5 aprilie, când se vor înregistra, în medie, 12 grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori preponderent pozitive, mai ales în zilele de 5 și 6 aprilie.

Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, între 5 și 7 aprilie și din nou în intervalul 10-15 aprilie.