Proiect de lege: Românii cu animale de companie le vor putea lua cu ei în transportul public și în clădirile instituțiilor

Data publicării:
pisica
Sursa foto: Profimedia Images

Românii care au câini și pisici i-ar putea lua cu ei în mijloacele de transport sau când intră într-o instituție publică. Noile reguli sunt incluse într-un proiect de lege depus în Parlament. Inițiatorii cred că punerea lor în aplicare ar îmbunătăți imaginea statului în ochii cetățenilor.

Consiliul Județean Ilfov este prima instituție publică din România care le permite stăpânilor de animale de companie să vină cu ele la birou.

Inițiatorii legii care ar permite accesul animalelor în toate instituțiile publice din țară susțin că, odată cu această modificare, oamenii ar căpăta o părere mai bună despre stat.

„Ce ne dorim este să nu mai vedem animale în afara instituțiilor, să nu aștepte în soare sau în frig stăpânul care are de rezolvat o problemă”, George Tuță, inițiatorul proiectului de lege.

Dacă va fi adoptată, legea va impune și reguli – pisicile trebuie să fie transportate în cuști speciale, iar câinii ținuți în lesă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri