Raed Arafat, la Digi24: La Cotroceni nu s-a discutat în prezența mea deschiderea grădinițelor. Nici ministrul Educației nu a fost acolo

Data actualizării: Data publicării:
raed arafat
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, marți seară, la Digi24, că la ședința de astăzi de la Cotroceni nu s-a discutat în prezența sa deschiderea grădinițelor și creșelor private. Mai mult, el a spus că nici ministrul Educației nu a fost prezent la această discuție. Klaus Iohannis a făcut mai devreme o declarație în acest sens.

„Recomandarea este de a găsi modalitatea de a continua pe starea de alertă sau orice altă soluție. Cu domnul președinte s-au explorat mai multe aspecte. Starea de alertă rămâne cea mai simplă modalitate”, a spus Raed Arafat.

Cu privire la posibilitatea ca starea de alertă să fie prelungită și măsurile de relaxare care ar intra în vigoare, secretarul de stat a confirmat redeschiderea mall-uilor, dar fără zona de mâncare, de joacă și fără cinematografe.

Însă, Raed Arafat a spus că „nu s-au discutat, deci nu, nu” redeschiderea grădinițelor și creșelor private.

„Sunt foarte similare școlilor și ați văzut că multe țări care au deschis le-au reînchis”, a completat el.

La observația că președintele Iohannis a făcut acest anunț, secretarul de stat a răspuns: „Nu s-a discutat cât am fost acolo”.

„Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă este de acord cu redeschiderea grădinițelor și creșelor private și a after-school-urilor, el a răspuns că recomandă acest lucru „cu precauție”.

„Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă - nu obligatorie, dar posibilă - redeschiderea after school-urilor, grăinițelor și creșelor private”, a declarat astăzi Klaus Iohannis.

(Redactor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri