Raed Arafat: Uităm impactul petardelor asupra animalelor. Cu animalele trăim o viață. Petardele sunt pentru o noapte

Data actualizării: Data publicării:
raed arafat inregistreaza uun video pentru facebook
Raed Arafat îndeamnă oamenii să nu folosească petarde de sărbători.

Raed Arafat îndeamnă oamenii să nu folosească petarde de sărbători. Ele sunt periculoase pentru copii și pentru cine le utilizează. Dar, spune șeful DSU, acestea afectează și anumalele din viața noastră. „Noi uităm impactul acestor petarde asupra animalelor. Animalele suferă, și cei care au animale știu foarte bine acest lucru”. „Cu animalele trăim pentru o viață. Petardele sunt pentru o noapte. Încercați să vă gândiți la acest aspect și haideți să respectăm animalele cu care trăim”, spune Arafat într-un video postat pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Raed Arafat: Vin sărbătorile. Vine perioada de Crăciun și de Anul Nou, vine vacanța, crește utilizarea petardelor, mai ales în noaptea Anului Nou.

În fiecare an, la sfârșitul lui, sau la începutul anului următor suntem întrebați câți au ajuns la UPU. Și întotdeauna avem, din păcate, mai ales copii, care ajung la UPU din cauza petardelor.

Copiii nu trebuie să ajungă la UPU de Anul Nou. Copiii trebuie să se bucure de sărbători - de Crăciun și de Anul Nou.

Dar noi uităm impactul acestor petarde și asupra animalelor. Animalele suferă, și cei care au animale știu foarte bine acest lucru.

Câini, pisici, orice fel de animal care există, și animalele domestice, toate suferă când sunt folosite petardele. Ele nu înțeleg ce este acest lucru, se stresează, apar reacții condiționate de orice zgomot făcut în jurul lor, și fug să se ascundă.

Cu animalele trăim pentru o viață. Petardele sunt pentru o noapte. Încercați să vă gândiți la acest aspect, și haideți să respectăm animalele cu care trăim, haideți să reducem impactul asupra animalelor, și haideți să reducem impactul petardelor asupra copiilor și asupra tuturor celor care le folosesc și care pot ajunge din cauza lor la UPU.

Vă urez Crăciun fericit și Sărbători fericite!

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri