România a ajuns la 1 milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
un cadru medical adminsitreaza vaccin anti-covid unui pacient
Vaccinare anti-COVID-19 Foto: GettyImages

România a ajuns miercuri, 3 martie, la 1 milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19, persoana cu numărul un milion fiind o femeie de peste 80 de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion. Ținta era să avem un milion până la finalul lui martie, dar am mers mai repede. În martie vom primi 6 milioane de doze, iar procesul de vaccinare va fi accelerat. Vom avea 10,4 milioane de vaccinați în septembrie. Suntem în top în Europa din acest punct de vedere”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Citește și: Florin Cîțu: Dacă vrem să scăpăm de pandemie, trebuie să purtăm mască. Nu ne putem relaxa

Campania de vaccinare în România a început în 27 decembrie, în prima etapă fiind inclus personalul din spitale. În etapa a doua, care a început în 15 ianuarie, sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, și angajații din domenii esențiale.

Marți seară, Comitetul aţional pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a anunțat că de la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane, dintre care 364.814 cu o doză, iar 619.183 - şi cu doza a doua.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri