Află că ești bine cu pachetul complet de evaluare post-Covid-19, la SANADOR

Data publicării:
Laborator SANADOR Articol sustinut de SANADOR

Din experiența primului an de pandemie, s-a constatat că infecția cu virusul SARS-CoV-2 se poate manifesta foarte diferit de la un pacient la altul, de la forme lipsite de simptome până la forme grave, amenințătoare de viață, care necesită spitalizare. Totuși, și pacienții cu forme ușoare, care au fost în auto-izolare la domiciliu, pot avea de suferit de pe urma acestei infecții. Pentru această categorie de pacienți, specialiștii SANADOR au conceput un pachet complex și complet de investigații și analize de medicale: pachetul de evaluare post-Covid-19.

Pachetul de evaluare post-COVID-19 cuprinde CT toracic, consulturi de Cardiologie și Pneumologie, teste funcționale (spirometrie, EKG), analiza cantitativă a anticorpilor de tip IgM și IgG pentru SARS-CoV-2, teste de laborator pentru evaluarea funcției hepatice, a coagulării, a funcției pulmonare, alături de markerii de inflamație și de hemoleucogramă.

Screeningul cardiologic de rutină este, de obicei, recomandat formelor medii și severe ale bolii, care necesită internare. Acești pacienți pot prezenta probleme cardiace manifestate prin afectarea directă a miocardului și/sau a pericardului, dar și prin creșterea coagulabilității sângelui, care determină apariția cheagurilor la nivel pulmonar, cu un impact important asupra cordului, crescând riscul de a dezvolta infarct miocardic. În unele forme de COVID-19 se poate produce și o decompensare a bolilor cardiace preexistente.

Și pacienții care au dezvoltat forme ușoare, cu simptome precum oboseala, dureri toracice și dificultăți respiratorii, ar trebui să opteze pentru o evaluare cardiologică care să cuprindă și o electrocardiogramă, alături de o ecocardiografie.

Spirometria este recomandată pentru evaluarea funcției pulmonare, în contextul în care afectarea pulmonară este cea mai frecventă în infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Testele serologice care identifică anticorpii sunt utile atât pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă, pentru tratamentul cazurilor severe de COVID-19, cât și pentru a măsura imunitatea pacientului.

Un alt serviciu medical inclus recent în portofoliul SANADOR este dozarea cantitativă a anticorpilor neutralizanți împotriva noului coronavirus. Testul se adresează persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 (după 10 zile de la doza de rapel), dar și persoanelor care au trecut prin infecția cu noul coronavirus, și identifică anticorpi împotriva proteinei S a virusului (S – spike, după aspectul de „țepi” de pe învelișul extern al virusului).

Testul, care determină cantitativ anticorpii neutralizanți, se realizează prin recoltarea de sânge în oricare din centrele SANADOR, iar rezultatul poate fi verificat online, pe baza codului de probă.

SANADOR continuă să fie un partener medical de încredere pentru pacienții săi în lupta cu noul coronavirus. La începutul pandemiei, în martie anul trecut, a pus la dispoziția pacienților săi cele mai performante teste disponibile pe piața medicală pentru identificarea virusului, ulterior și teste pentru identificarea anticorpilor produși de corpul uman la contactul cu virusul COVID-19. Recent, SANADOR s-a implicat activ în campania de vaccinare, prin alocarea resurselor umane și materiale necesare, devenind centru autorizat pentru vaccinarea anti-COVID-19.

Descoperă pachetul de evaluare post-Covid-19 aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri