Comandantul spitalului militar din Brașov preia managementul spitalului județean din Focșani

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Keresztes
Foto: smubrasov.ro

O echipă condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, a preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență din Focșani, după ce managerul unității a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Din echipă mai fac parte și Bianca Andoni (personal civil contractual) - director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe - ofițer de logistică și locotenent-colonelul Adrian Ceaușu - ofițer de stat major, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Pe de altă parte, Spitalul Județean Deva, a cărui conducere a fost preluată săptămâna trecută de medici militari, a ieșit din carantină, a devenit funcțional și este pregătit pentru preluarea cazurilor de COVID-19, potrivit comunicatului.

Spitalul a fost dezinfectat, s-au asigurat circuitele necesare elaborate de către medicii epidemiologi și s-a stabilit prima echipă de lucru pentru următoarele 14 zile formată din personal medical, sanitar și auxiliar.

MApN mai anunță că, în ceea ce privește sistemul modular de la Constanța, corturile pentru carantinare au fost ridicate și amenajate, dotate și racordate la toate utilitățile, iar din punct de vedere medical a început operaționalizarea zonei de tratament. De asemenea, au fost aduse un aparat modern de radiologie și un aparat nou de testare rapidă PCR, iar personalul medical care va deservi această facilitate medicală este instruit pentru procedurile de echipare/dezechipare. Lucrările de operaționalizare a zonei medicale continuă astfel încât facilitatea medicală să fie gata în cel mai scurt timp pentru obținerea avizelor necesare, potrivit comunicatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri