Exclusiv Dezastrul de la Suceava | Medici: Cerem ajutor! Nu facem față, nu înaintăm. Prefect: Este momentul să admitem lipsurile

Data actualizării: Data publicării:
medici ambulanta suceava
Ambulanța Suceava FOTO: Digi24

Situație disperată la Spitalul din Suceava, reclamă tot mai mulți medici de acolo. Doctorii cer ajutor pentru că nu mai fac față! Spun că sunt prea puțini și numărul pacienților internați cu COVID 19 este în creștere. Doi medici de acolo au vorbit în exclusivitate pentru Digi24. Ei cer ajutor în numele a 30 de angajați.

Reporter: Spuneți-mi care situația de la spitalul din Suceava?

Medic: Momentan este un haos total și o lipsă de de organizare. Sunt câteva cadre medicale apte care au mai rămas să încerce sa rezolve situația împreună cu conducerea spitalului, dar nu facem față, nu înaintăm.

Reporter: Din ce motiv?

Medic: Noi vorbim din partea multor medici, a peste 30 de medici care ne-au solicitat să ieșim să cerem ajutor. În acest moment există un necesar major de personal medical pentru că există un deficit major, atât de medici cât și de asistente și de infirmiere, și există un număr în creștere al pacienților internați cu această afecțiune Covid-19. Această asociere împiedică desfășurarea actului medical și ne pune în imposibilitatea de a transmite mesaje rudelor, de a prezenta permament situația.

Reporter: Cât personal este și câți pacienți?

Medic: Nu putem oferi aceste detalii, detalii pe care le poate oferi conducerea spitalului, nu știm exact câți sunt, aflăm și noi, că noi muncim, nu știm exact în toate secțiile câți sunt. Am mai vrea să precizm că exită și o altă serie de lipsuri.

Medic: Pentru a putea avea grijă, pentru a desfășura un act medical corespunzător, nu există circuite, intrare, ieșire pentru asigurarea protecției, nu există protocoale, nu exisat caracterul secțiilor, mod de internare și nu există decizii scrise și informări pralabile...

Medic: Suntem prea puțini care muncim și nu facem față, ar fi nevoie urgent de o echipă multidisciplinară trimisă la Suceava – epidemiologi, infecționiști pentru a ne ajuta să descâlcim și să facem pași reali spre bine în această problemă. E singura soluție pe care o cerem de două săptămâni. E echipă să vină să stea aici să ne ajute, și personal medical, inclusiv extern orașului, județului pentru a putea avea continuitatea actelor medicale.

Într-o interventie telefonică la Digi24, prefectul județului Suceava spune că este timpul ca autoritățile să recunoască lipsurile din sistem și să ia măsuri.

Alexandru Moldovan, prefect Suceava: Este un consum al stocurilor și nu vorbim doar de spitalul Suceava, ci și de spitalele suport din Suceava, care au nevoie de materiale de protecție, medicamentație... Este momentul în care ar trebui să admitem deschis lipsurile din sistem, să coalizăm societatea pentru identificarea unor soluții viabile.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri