Gheorghiță: Va exista posibilitatea ca mari companii să organizeze propriile centre de vaccinare. Vor prelua și populația generală

Data publicării:
O asistentă vaccinează o tânără.
Vaccin împotriva COVID-19 Foto: Profimedia

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a spus la Digi24 că a primit din partea mai multor mari companii propunerea ca acestea să organizeze propriile centre de vaccinare pentru angajați. Un demers foarte bun, spune medicul, care precizează că acești operatori economici sunt dispuși să preia la vaccinare și din populația generală.

„Va exista această posibilitate, și avem multe solicitări de la mari operatori economici care au și posibilitatea, își și doresc să organizeze centre de vaccinare, și mai mult decât atât, să le pună și la dispoziția populației generale. Adică să preia și din populația generală. Mi se pare un demers foarte bun, și cred că trebuie să agreăm acest demers, tocmai pentru că ne dorim să vaccinăm un număr cât mai mare de persoane. E bine să se organizeze acele centre, acolo unde sunt oamenii cei mai mulți”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Valeriu Gheorghiță spune că cererile primite de la marii operatori le-a transmis DSP-urilor din județe, pentru a se crea circuitul funcțional.

„Am primit aceste solicitări, le-am direcționat către direcțiile de Sănătate Publică din județele respective, tocmai pentru a se crea circuitul funcțional. De multe ori, personalul medical este personalul lor propriu, cu care au contracte de prestări servicii, de asigurări medicale, au și spații, au cabinete medicale, și se pot organiza foarte bine chiar în incinta unităților respective.Mi se pare un demers bun, pe care îl susțin”. a mai adăugat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri