Ghinion mortal: Internat cu altă problemă, a luat rujeolă din spital, apoi a fost mutat în altă unitate sanitară unde a contractat o gripă ce i-a fost fatală

Data publicării:
spital2

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din Vrancea a decedat săptămâna trecută, după ce ar fi contractat virusul gripal în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

„Este vorba despre un bolnav care era internat la spitalul Dumbrăveni, unde a contractat rujeola. A fost transferat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Pantelimon din Focşani, unde s-a îmbolnăvit de gripă şi a murit. Cel mai probabil gripa a fost contractată în Secţia de Infecţioase. Organismul bărbatului era deja lipsit de imunitate din cauza rujeolei, dar avea şi alte probleme de sănătate”, a declarat, vineri, pentru Agerpres, medicul epidemiolog al DSP Vrancea, Marina Maiorov.

Potrivit medicului epidemiolog, bărbatul nu era vaccinat antigripal.

Acesta este al doilea deces cauzat de gripă în Vrancea, după ce la finele lunii ianuarie, un alt bărbat de 43 de ani a decedat. De la începutul sezonului rece, 157 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă în tot judeţul.

Sursa: Agerpres

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri