Încă două cazuri suspecte de hepatită misterioasă în România. Fetița confirmată cu această boală ar putea avea nevoie de transplant

Data actualizării: Data publicării:
fetita si medic in spital
Încă două cazuri suspecte de hepatită misterioasă în România. Foto: Profimedia

Încă două cazuri suspecte de hepatită cu cauze necunoscute la copii au fost depistate în România. Acestea se adaugă unui caz deja confirmat, o fetiță de 5 ani care ar putea avea nevoie de transplant hepatic. Specialiștii din Ministerul Sănătății recomandă părinților să le pună copiilor mască în spații aglomerate.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol spune că nu este vorba despre o boală nouă și că au fost raportate și în trecut astfel de cazuri, dar noutatea este că de această dată sunt mai multe.

Pistol a spus că sunt încă două cazuri suspecte și că în urma analizelor vor fi confirmate sau infirmate.

Ministerul Sănătății recomandă purtarea măștii de protecție de către copii în spațiile aglomerate și spălatul pe mâini cât mai des.

Fetița de 5 ani confirmată cu această formă de hepatită acută este încă în spital, sub tratament. Dacă acesta nu funcționează, medicii iau în calcul un transplant hepatic. Fetița a avut COVID-19 și testele pentru adenovirus au ieșit negative.

Aproape 200 de îmbolnăviri au fost raportate până acum în 14 țări din întreaga lume. Japonia și Canada se numără printre statele care au anunțat ultimele că au descoperit cazuri de hepatită cu origine necunoscută. Majoritatea celor afectați sunt copii, cu vârste între o lună și 16 ani. Un deces a fost înregistrat, iar 10% dintre bolnavi au avut nevoie de transplant de ficat.

Virusurile obișnuite care provoacă hepatită virală acută - A, B, C, D și E - nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri