Încă două persoane au murit din cauza rujeolei

Data actualizării: Data publicării:
Cancer Treatment Center Offers Hope For Afflicted
FAYETTEVILLE, NC - JUNE 17: A cancer patients holds the tubes that funnel chemotherapy drugs into his body at Cape Fear Valley Medical Center June 17, 2003 in Fayetteville, North Carolina. Innovations in cancer treatments, such as more precise doses for chemotherapy drugs and high-tech radiation machines, are making the treatment of cancer more effective than ever. (Photo by Chris Hondros/Getty Images)

Încă doi copii au murit din cauza rujeolei. Este vorba despre un copil de un an și de un tânăr de 27 de ani, ambii din Arad.  În ultima săptămână au fost anunțate aproape 150 de cazuri de copii cu ruejolă. 

Până în prezent, cinci persoane au murit din cauza rujeolei în Arad și o persoană în Timiș. De altfel, în Arad este focar de rujeolă de trei luni, a anunțat Ministrul Sănătății. 

Arad este în topul județelor cu cele mai multe cazuri de rujeolă, respectiv 233 de cazuri. Pe locul doi este Mureș, unde sunt 190 de cazuri. 

La nivelul țării au fost semnalate aproape 1000 de cazuri, respectiv 935 de bolnavi de rujeolă,  cu toții nevaccinați. Anul trecut doar șapte persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă, și niciunul nu a murit. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire scăzută a vaccinului. Au fost organizate acţiuni de vaccinare a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi, a precizat Ministerul. 

Ministerul a făcut apel la părinţi să respecte calendarul de vaccinare ROR (rujeolă, oreion, rubeolă, n.r.) pentru sănătatea copiilor și a demarat o campanie de vaccinare. De asemenea, Ministerul a subliniat că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare.

În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de şapte luni cu refacerea vaccinului la vârsta de un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri