Încă un pacient cu acinetobacter a murit la Spitalul 'Marius Nasta'

Data publicării:
marturii_nasta_captura

Numărul pacienţilor decedaţi la Institutul „Marius Nasta” a ajuns la cinci. Toţi erau infectaţi cu acinetobacter, o bacterie periculoasă. Din cauza bacteriilor, blocul operator şi secția de terapie intensivă sunt închise. Personalul face igienizarea spaţiilor, după care vor fi prelevate probe. Dacă vor arăta că nu mai este risc de infecţie vor fi redeschise în cel mai scurt timp. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică fac o anchetă epidemiologică pentru a vedea de unde provin bacteriile.

Încă un pacient cu acinetobacter internat la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a murit”, potrivit unei informări a managerului unităţii medicale, Beatrice Mahler.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 78 de ani, care a făcut stop cardiac şi care nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Numărul persoanelor decedate care au avut acinetobacter se ridică la cinci.

Inspectorii sanitari au decis săptămâna trecută sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului "Marius Nasta".
Potrivit Ministerului Sănătăţii, măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12 februarie au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probele recoltate în data de 13 februarie de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă.

Sursa: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri