Nelu Tătaru, despre cei trei sibieni reinfectați, care aveau deja anticorpi: Sunt tulpini diferite, trebuie să acționăm ca atare

Data actualizării: Data publicării:
nelu tataru, ministrul sanatatii
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Nelu Tătaru a vorbit la Digi24 despre cele trei persoane din Sibiu declarate vindecate, care au revenit în spital după ce au fost descoperite reinfectate. Ministrul Sănătății spune că una dintre concluziile la care au ajuns specialiștii ar fi că „există tulpini diferite”. „Gândiți-vă, și atunci când facem un vaccin antigripal, îl facem tetravalent, pentru patru tulpini bănuite”, a explicat Tătaru.

„Grupul științific de la nivelul Ministerului Sănătății, echipele de specialiști din comisiile de speciallitate evaluează aceste cazuri și una din concluzii ar fi că există tulpini diferite. Gândiți-vă, și atunci când facem un vaccin antigripal, îl facem tetravalent, pentru patru tulpini bănuite”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

„Sunt mutații și mutații la nivel genomic, la nivelul acestui virus și atunci trebuie să acționăm ca atare. Specialiștii bănuiau și bănuim în continuare, până edificăm aceste tulpini și le vedem și componența genomică”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Trei sibieni declarați vindecați s-au reinfectat cu coronavirus. Explicația medicilor: Sunt două tulpini de virus diferite

Trei sibieni care s-au vindecat după ce au fost infectați cu coronavirus au ajuns din nou la spital din cauza bolii COVID-19. Aceștia au fost reconfirmați luni cu COVID-19, iar medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, susține că cel mai probabil sunt două tulpini diferite ale virusului.

Deși au avut același virus, pacienții care s-au infectat a doua oară au avut cu totul alt simptom al bolii.

„Pacientul are anticorpi, vorbesc atât de acest caz, care a fost cel mai grav, dar și de celelalte două, mai ușoare. Are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri