Pacienți confundați în spital. Managerul spitalului a explicat cum a fost posibilă încurcătura

Data publicării:
ambulanta shutterstock
Foto: Shutterstock

Pacienţi încurcaţi la Spitalul Judeţean Vaslui. Un bărbat de 78 de ani a fost luat de ambulanţă şi dus la un centru pentru bătrâni, însă abia la destinaţie echipajul a aflat că a greşit bolnavul. Totul a pornit de la o eroare a unei asistente medicale, care acum va fi cercetată disciplinar.

În toiul nopţii, bărbatul de 78 de ani a fost luat, de aici, de la spitalul Judeţean Vaslui şi dus cu ambulanţa la un centru de bătrâni aflat la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri.

Dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt SAJ Vaslui: Personalul din căminul respectiv nu l-a recunoscut pe pacient şi a afirmat că nu este al lor. Prin urmare, ambulanţa s-a întors înapoi către spitalul din Vaslui.

Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean Vaslui: În cursul zilei de luni au ajuns la unitatea de primiri urgenţe doi pacienţi de aceeaşi vârstă, 78 de ani, cu aceeaşi patologie - accident vascular cerebral în antecedent, purtători de sondă urinară, ambii au venit pentru schimbarea sondei.

Reporter: Cum vi se pare că s-a făcut această încurcătură? Că a fost adus aici un alt bărbat în locul dumneavoastră.

Gheroghe Braşoveanu, pacient: Da, am auzit (râde). S-a făcut o greşeală, se mai pot face greşeli.

Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean Vaslui: Nu au fost puse brăţările de identificare conform procedurii şi de aici a pornit încurcătura. Este o anchetă administrativă, doamna asistentă care se face vinovată de eroare de identificare a pacientului va fi cercetată în comisia de disciplină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri