Pacienții vor fi întrebați prin SMS cum s-au simțit în spital

Data actualizării: Data publicării:
160520_vlad_vasile_voiculescu_04_INQ_Octav_Ganea

Ministerul Sănătății lucrează la un proiect pilot prin care autoritățile încearcă să afle de la pacienți părerea lor despre spitalul în care au fost tratați. Până la finalul mandatului, actualul ministru al Sănătății speră că va fi realizată o aplicație care să funcționeze la nivel național.

160520_vlad_vasile_voiculescu_04_INQ_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Invitat la programul de discuție online cu cetățenii „De vorbă cu ministrul tău”, inițiat de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Vlad Voiculescu s-a referit și la perfecționarea sistemului de feedback pentru pacienți. „Avem un proiect pilot la Ministerul Sănătății care prevede că fiecare pacient, atunci când părăsește spitalul, va primi un SMS, va fi întrebat cum a fost tratat, dacă a fost mulțumit sau nu”, a declarat ministrul Sănătății.

Proiectul pilot funcționează în acest moment în cinci spitale din țară, dar numele unităților nu au fost comunicate. Nici date despre informațiile colectate până acum.

Ministrul Voiculescu mai spune că va fi realizată o aplicație, care să funcționeze la nivel național, cu ajutorul tinerilor implicați în programul guvernamental Gov IT Hub.

În prezent, există un sistem de feedback pentru pacienți sub forma unor formulare distribuite în spitale, pe care cei tratați le completează și le transmit secretariatului unităților medicale. Or, există numeroase semnale că acest sistem nu funcționează, dat fiind că sunt semnalate foarte puține probleme, deși oamenii se declară tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri