Protezare de valvă aortică și dublu bypass, în același timp operator

Data actualizării: Data publicării:
CCV Digi24 Articol sustinut de SANADOR

Mulțumesc domnului doctor Stanislav Rurac! Am avut marele noroc să ajung la Spitalul SANADOR, deși nu aveam semnale serioase că sănătatea inimii mele ar fi cumva amenințată. După ce m-a consultat domnul doctor, mi-a sugerat rapid, cu o intuiție de mare profesionist, o examinare amănunțită. Mi-a consolidat încrederea în calitatea dumnealui profesională și umană, atunci când a decis intervenția pentru realizarea unor bypassuri și montarea unei proteze de aortă.” Așa începe povestea lui Radu, pacientul care a beneficiat, la Spitalul Clinic SANADOR, de o intervenție de chirurgie cardiovasculară ce i-a redat sănătatea și l-a ajutat să se bucure din nou de viață.

Una dintre strategiile de revascularizare a miocardului este bypassul aortocoronarian, o procedură chirurgicală cu rezultate excelente pe termen lung. În cazul lui Radu, fiind diagnosticat atât cu cardiopatie ischemică, dar și cu stenoză aortică strânsă, echipa condusă de Dr. Stanislav Rurac, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR, a realizat protezarea valvulară aortică cu valvă biologică și dublul bypass aortocoronarian, în aceeași timp operator.

Totul a decurs perfect, exact, fără cusur în sala de operație și apoi la ATI, în salon. A fost dovada că domnul doctor Rurac se bazează pe o echipă excepțională de profesioniști, echipă pe care am simțit-o permanent apropiată de mine și după ce am revenit la normalitatea vieții de zi cu zi. Încă o dată, vă mulțumesc pentru că acum pot să mă ocup din nou, la aproape 80 de ani, de grădinărit, adică să-mi administrez «medicamentul» care continuă ceea ce a reușit domnul doctor Rurac în sala de operație”, povestește Radu, bucuros că datorită echipei medicale de excepție și a tehnologiei folosite, a putut beneficia de o recuperare rapidă și ușoară.

Reușita acestei intervenții nu surprinde pe nimeni: la Spitalul Clinic SANADOR, echipele de chirurgie cardiovasculară au o vastă experiență operatorie și realizează tratamentul avansat al afecțiunilor inimii și ale vaselor mari prin intervenții complexe. Echipa condusă de Dr. Stanislav Rurac realizează o serie întreagă de intervenții de chirurgie cardiacă minim invazivă prin minitoracotomie, alături de intervenții de chirurgie cardiacă clasică și de chirurgie vasculară. La acestea se adaugă intervenții hibride realizate alături de colegii din Departamentul de Cardiologie Intervențională.

Pentru desfășurarea optimă a acestor intervenții chirurgicale cardiovasculare deosebit de complexe, care necesită îngrijiri perioperatorii în condiții de siguranță, chirurgii cardiovasculari de la SANADOR beneficiază de sprijinul oferit de Departamentul de Terapie Intensivă pentru Chirurgia Cardiovasculară. Acest departament, dotat cu aparatură modernă, asigură condiții optime pentru recuperarea postintervențională și beneficiază de medici anesteziști cu experiență vastă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri