Secțiile de Urgențe, pline de cazuri deloc urgente: Un tânăr de 27 de ani s-a prezentat de 64 de ori la spital, în decurs de 2 luni

Data actualizării: Data publicării:
spital
Secțiile de Urgențe, pline de cazuri deloc urgente: Un tânăr de 27 de ani s-a prezentat de 64 de ori la spital, în decurs de 2 luni. Foto: Captură video

Unii români cred că orice suferință trebuie tratată neapărat de medicii de la Urgențe. Asta, într-o perioadă în care unitățile de primiri urgențe sunt pline de pacienți cu viroze și gripă. Așa se face că spitalele sunt supraaglomerate, iar unele cazuri grave sunt preluate cu întârziere.

În fiecare zi, anticamera triajului de la UPU SMURD Bihor se umple de aparținători care își așteptă rudele aflate în camera de primiri urgențe. Mulți dintre cei care ajung însă la urgențele spitalului aglomerează nejustificat acest serviciu.

Hadrian Borcea - medic-șef UPU SMURD Bihor: De exemplu, vin pentru dureri lombare de luni de zile, pentru tratament antialgic, dar fără să meargă către un consult de specialitate. A doua categorie sunt cei care vin frecvent pentru că au patologii, diverse tulburări.

Există și pacienți care se prezintă la camera de primiri urgențe zilnic sau de mai multe ori pe săptămână. Unii dintre ei devin recalcitranți dacă nu sunt preluați de medici.

Un caz devenit celebru la UPU SMURD Bihor este cel al unui bărbat de 27 de ani care, în decurs de 2 luni, s-a prezentat de nu mai puțin de 64 de ori. Este consumator de cocaină și a venit de fiecare dată pentru o analiză de sânge care să indice dacă a făcut sau nu infarct miocardic.

Hadrian Borcea - medic-șef UPU SMURD Bihor: Din păcate, acești pacienți, care nu sunt în număr mic, duc la timpi de așteptare prelungiți uneori pentru persoane care au realmente probleme acute.

-Din păcate sunt alții cu alte probleme care ar trebui luați mai în serios și care trebuie să aștepte pentru că cineva consumă ce n-ar trebui.

Vârful de pacienți a fost atins în data de 3 ianuarie, când aici au ajuns peste 500 de persoane cu diferite probleme. Unii dintre ei pentru a solicita medicație la primele semne de viroză respiratorie, deși tratamentul poate fi aplicat și acasă.

Aurelian Bulzan - medic primar UPU SMURD Bihor: Semnele de viroză, spre exemplu, viroza respiratorie, pot fi gestionate cu succes într-un centru de permanență sau prin medicul de familie.

Medicii se așteaptă la o descreștere a numărului de viroze respiratorii, care sunt încă numeroase în rândul copiilor. Mult dintre formele întâlnite sunt medii sau ușoare.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Penalităţi pentru întârzierea plăţilor la asociaţia de proprietari, în 2025. Cât dai în plus, de fapt
Digi FM
Un bărbat s-a mutat de patru ani într-o peșteră și spune că munca și căsătoria sunt „o pierdere de timp”. A...
Pro FM
Demi Lovato, parada costumelor de baie în luna de miere, după ce a slăbit spectaculos. Și-a arătat multele...
Film Now
Cum s-a încheiat conflictul dintre Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone: „Ne uram unul pe altul. Ne...
Adevarul
Pavel Durov, fondatorul Telegram, își lasă averea de 20 de miliarde de euro celor 106 copii ai săi
Newsweek
Pensionarii cu pensie mai mare de 3.500 lei vor plăti contribuții la sănătate.Câți bani pierd?
Digi FM
Ce le-a cerut Călin Georgescu susținătorilor săi după ce i-a anunțat că a fost amendat cu 200.000 de lei de...
Digi World
De ce să nu bei alcool, inclusiv bere și vin, pe timp de caniculă. Recomandările medicilor
Digi Animal World
Piton uriaș, surprins când înghite o antilopă adultă întreagă, ca pe o zmeură. Imaginile sunt virale
Film Now
Julia Roberts, imagine rară cu fiul ei, care a împlinit 18 ani. Utilizatorii de internet, reacții în lanț...
UTV
Bianca Censori, copia fidelă a lui Kim Kardashian: body nude și cizme de blană în Beverly Hills