Situația locurilor la ATI. Câte paturi mai sunt libere în ziua cu cei mai mulți pacienți la terapie intensivă

Data actualizării: Data publicării:
paturi de spital intr-o sectie de terapie intensiva
Paturi de spital, într-o sectie de terapie intensivă. Foto: Facebook Spitalul Județean Piatra Neamț

Ministerul Sănătății transmite că, la nivel național, sunt în total 1428 de paturi la terapie intensivă, din care 283 în București. Din cele 1428 de locuri la ATI sunt ocupate 1313, rămânând astfel 115 paturi libere în țară.

Numărul total de paturi la ATI în țară, comunicate vineri după-amiază de Ministerul Sănătății, este de 1428 (1339 avizate și 89 suplimentare), din care 283 de paturi sunt în București (263 avizate și 20 suplimentare).

Totalul paturilor ocupate în ATI la nivel național este de 1313, din care 257 în București, iar locuri libere în țară mai sunt 115, din care 26 în Capitală.

Conforma datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, vineri erau internați la ATI 1.313 pacienți, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că a discutat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cu șeful DSU, Raed Arafat, despre locurile de la terapie intensivă pentru bolnavii Covid și că numărul paturilor va fi suplimentat curând.

“În acest moment tot personalul MS, cei de la DSU trebuie să ducă la îndeplinire obiectivul de 1.600 de paturi. Din discuția avută cu domnul Arafat, se va suplimenta cu câteva zeci de paturi în zilele următoare. Sunt sigur că vom ajunge la 1.600 de paturi în curând", a mai spus Florin Cîțu.

Citește și: La Spitalul din Craiova, doi pacienți au murit in izolator în timp ce așteptau să se elibereze un loc la ATI

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri