Sari la conținut

Zece noi cazuri de rujeolă în judeţul Vaslui, la copii nevaccinaţi

Zece noi cazuri de rujeolă au fost confirmate, vineri, în judeţul Vaslui, la copii cu vârste între trei luni şi 15 ani. Ei au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Medicii spun că niciunul dintre cei zece copii nu a fost vaccinat împotriva bolii, relatează News.ro.

Berlin Hit By Measles Outbreak

Foto: Gulliver/GettyImages

Cele zece cazuri de rujeolă sunt la copii cu vârste cuprinse între trei luni şi 15 ani, majoritatea fiind din mediul rural, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Toţi copiii sunt internaţi în prezent în Secţia de Boli infecţioase a SJU Vaslui.

„Cazurile de boală au fost confirmate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, iar starea de sănătate a pacienţilor nu ridică probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Joi, alţi doi copii au fost internaţi la SJU Vaslui cu suspiciune de rujeolă, probe pentru confirmarea sau infirmarea bolii fiind trimise la centrul din Iaşi.

Luna aceasta, în cazul altor trei copii a fost confirmată suspiciunea de rujeolă, unul dintre aceştia, în vârstă de cinci luni, murind la un spital din Iași.

În judeţul Vaslui au fost confirmate 27 de cazuri de rujeolă în 2017.

De la începutul epidemiei de rujeolă, în România au murit 26 de persoane din cauza complicaţiilor bolii, iar numărul de cazuri confirmate a trecut de 5.700

Părinţi forţaţi de stat să facă trafic cu vaccinuri

Forţaţi de stat să facă trafic cu vaccinuri, aceasta este situaţia în care se află mai mulţi români care au copii. Pentru că vaccinurile vitale pentru bebeluşi nu se găsesc în România, ei merg cu lada frigorifică şi le iau din străinătate. Telespectatorii ne-au trimis imagini filmate cu camera ascunsă în farmaciile din Bulgaria. Medicii spun că situaţia este disperată, iar Ministerul Sănătăţii ar trebui să rezolve urgent problema (Detalii).