Video Scandal la Timișoara. Sute de oameni care au așteptat ore în șir un tren, dați afară dintr-un birou CFR: "Eu am de lucru, cu telefoane"

Data actualizării: Data publicării:
Captură de ecran 2023-08-26 121234

Călătorie de coșmar pentru sute de persoane, printre care și mulți copii, care voiau să ajungă cu trenul pe litoral. Garnitura care trebuia să îi ducă la destinație s-a blocat la Arad. În timp ce pasagerii așteptau în tren, în gara din Timișoara zeci de persoane au dormit în stație în așteptarea aceluiași tren.

Dialog între responsabilul de tură și pasageri:

„N-aveți voie în biroul de mișcare.

Da, mă scuzați puțin. Nici dumneavoastră n-aveți voie să ne scoateți afară.

Dar n-aveți voie în biroul de mișcare, eu am aici de lucru, cu telefoane.

Da de ce nu trimiteți pe cineva?

Dar nu sunt eu vinovat.

N-am spus că sunteți vinovat.

Nu am eu atribuții să ies eu afară.

Și noi cui să cerem informații? Dumneavoastră lucrați aici. Ați dat vreun telefon să vedeți dacă s-a remediat defectul?

Nu s-a remediat și v-am zis să așteptați!”

Scenele pline de furie s-au petrecut noaptea trecută în gara din Timișoara. Sătui că au așteptat cu orele, fără să li se ofere vreo explicație, oamenii au dat buzna în birourile angajaților CFR.

„De 3, 4 ore stăm aici, și stăm și stăm degeaba. Nicio explicație măcar nu ne-au dat. Deci doar din auzite când mai trece câte un mecanic pe aici și în rest nimic. Bătaie de joc.”, spune un bărbat.

„De 3 ore stăm aici, niciun răspuns, nu ne anunță nimeni. Cât o să mai stăm, câtă întârziere mai e. E destul de târziu, e tren de noapte și mă așteptam să dorm. Mi-e foarte somn, dar din păcate nu se poate.”, declară o tânără.

Traficul feroviar a fost dat peste cap, după ce un tren a avut probleme în apropiere de localitatea Șagu, din județul Arad.

„Nouă ne-a zis că sunt probleme cu curentul și trebuie să repare și pornim imediat. Asta a fost acum mai mult de 3 ore și acum așteaptă dispoziția. Este reparat, așa mi-a zis, dar așteaptă dispoziția. Și acum noi toți așteptăm dispoziția”, povestește un bărbat la telefon unei alte persoane.

Din cauza defecțiunii, mai multe trenuri au fost blocate între Arad și Timișoara. Orele petrecute în gară s-au scurs greu, în special, pentru copii, care așteptau nerăbdători să ajungă în prima tabăra la mare.

„Se și plictisesc. Sunt mulți, sunt mici. Trebuiau să doarmă de 2 ore.”, afirmă o femeie.

„Așteptăm cu copilul, așteptăm de 3 ore aproape. S-au terminat apa, proviziile, mâncarea, nu mai avem nimic. Ce facem? Așteptăm. Toată lumea e pe jos, în special copilașii. Vi se pare normal?”, se plânge altă femeie.

„Sunt undeva la 42 de copii. Avem noroc cu părinții care au fost și ne-au adus mâncare, că în cazul în care plecăm să avem și pe drum. Apă.”, povestește o tânără.

Cei care nu au mai avut răbdare să aștepte trenul s-au culcat direct pe jos. După câteva ore, garniturile s-au pus în mișcare, fără însă ca sutele de călători să primească vreo explicație.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri