Situație critică la Spitalul Pantelimon: Pacienții se ridică de pe targă când află ca vor ajunge acolo

Data actualizării: Data publicării:
spitalul pantelimon

Spitalul Pantelimon îi pune în pericol de moarte pe pacienții care sunt operați aici sau ajung la secția de Terapie Intensivă. Unitatea medicală a rămas fără bani pentru analizele care trebuie făcute înainte de intervențiile chirurgicale, iar pacienții sunt puși să își aducă de acasă medicamentele și materialele sanitare, relatează Europa FM.

Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, spune că primește tot mai des mesaje disperate de la pacienții internați la Spitalul Sf. Pantelimon. Ambulanțierii povestesc că pacienții se tem să ajungă acolo.”Am discutat cu ambulantieri și îmi spuneau că atunci când iau un pacient de la domiciliu, să-l ducă către spital, este așezat pe targă, când i se spune că merge la Spitalul Pantelimon, acesta se ridică disperat, spunând că nu vreau să mă duc acolo, nu vreau să mor“, spune Vasile Barbu.

Iar medicii care lucrează la Spitalul Pantelimon se tem să vorbească public despre situația critică a secțiilor. “Medicul chirurg trebuie să meargă de multe ori la orb, așa cum spun ei, să meargă pe presupunere atunci când întocmește un protocol preoperator“, afirmă Vasile Barbu.

Laura Constantinescu, șefa secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon, care anul trecut a fost suspendată din funcție de fostul ministru Vlad Voiculescu, pentru că ținea medicamentele sub cheie și acorda tratamente discriminatoriu, în funcție de vârsta pacienților, a fost repusă în funcție.

Iar potrivit lui Vasile Barbu, medicii din secția ATI sunt puși să refolosească materialele sanitare, deși acestea ar trebui să fie de unică folosință: “Tubulatura de la ventilatoarele de respirație asistată era refolosită, deși era de unică folosință. Ajunseseră de la o culoare, care este de un alb lăptos, ajunseseră la o culoare maronie de la atâtea tratamente de sterilizare.”

Ascultă interviul integral cu Vasile Barbu aici

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri